Η ΔΙΑΔΥΜΑ συντονίζει δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων. Η φετινή θεματολογία εστιάζει στην επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του αντίκτυπου στο περιβάλλον της σπατάλης τροφίμων. Το τμήμα Μαγειρικής του Δ.Ι.Ε.Κ Κοζάνης σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία ο Νέστωρ Κοζάνης, δημιούργησαν το μεσημέρι της Τρίτης 19/11 φαγητά από υπολείμματα κατά τη δημιουργική διαδικασία των εργαστηρίων του ΙΕΚ. Οι ιδέες και οι συνταγές είχαν έμπνευση από τους ηλικιωμένους που με τις προσωπικές τους διηγήσεις θα φέρουν το παρελθόν στο σήμερα, ένα παρελθόν στο οποίο δεν υπήρχαν σκουπίδια παρά μόνο ύλες προς αξιοποίηση. Υπάλληλοι του Δήμου Κοζάνης διένειμαν μικρούς καφέ κάδους για τη συλλογή των οικιακών βιοαποβλήτων και ενημερωτικό υλικό για τη σωστή διαχείρισή τους. Στη δράση συμμετείχαν 1ο ΓΕΛ Κοζάνης και το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης. Οι μαθητές παρουσίασαν με έντυπο και ψηφιακό οδηγό και βίντεο πρωτοποριακές ιδέες για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα τρόφιμα που αγοράζουμε με δημιουργικές και πρακτικές λύσεις. Οι διερχόμενοι από το σημείο της δράσης είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα γεύματα που δημιουργήθηκαν και παράλληλα να ενημερωθούν και να λύσουν απορίες τους για τη διαχείριση βιοαποβλήτων από εξειδικευμένο προσωπικό.