Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου & την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου – Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της οδού Π. Μελά

15 Σεπτεμβρίου 2017
11:46

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» , έναν θεσμό που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Η φετινή διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί 16-22 Σεπτέμβρη, εστιάζει στην προώθηση της καθαρής, συνεργατικής και έξυπνης κινητικότητας. Ο Δήμος Κοζάνης προσκαλεί τους δημότες να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου στις οποίες καλούνται όλοι να συμμετάσχουν ενεργά.

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Τίτλος Δράσης: Ενημερωτική Ημερίδα Έναρξης Εβδομάδας Κινητικότητας, Πλατεία Νίκης 7:30μμ

Θεματολογία:

  1. Παρουσίαση Θεματολογίας «Εβδομάδας Κινητικότητας 2017» – Παρουσίαση δράσεων εβδομάδας (Εισηγητής: Γρηγοριάδης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος)
  2. Παρουσίαση Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στην πόλη της Κοζάνης (Εισηγητής: Δεσποτίδης Κων/νος, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού & Πολεοδομίας)
  3. Παρουσίαση τρόπων εξασφάλισης ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος στην πόλη της Κοζάνης (Εισηγητές: Εκπρόσωπος Τροχαίας Κοζάνης)

4.Παρουσίαση αποτελεσμάτων προγράμματος eco-mobility από το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Εισηγητής: Παπαδέλη Ελευθερία, Καθηγήτρια  5ου Γυμνασίου)

  1. Παρουσίαση εξελίξεων στις τεχνολογίες κίνησης με ηλεκτροκίνητα μέσα (Εισηγητής: Δρ. Στημονιάρης Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών TE, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας)

6.Παρουσίαση «καλών πρακτικών» δράσεων βιώσιμης κινητικότητας σε άλλες πόλεις – Εξέλιξη συμμετοχών στο πρόγραμμα. (Εισηγητής: Γραμματικός Παναγιώτης, Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος)

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

α) Τίτλος Δράσης: Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της οδού Π. Μελά. από τις 10πμ μέχρι τις 8μμ

Σύντομη περιγραφή: (α) Πεζοδρόμηση (αποκλεισμός κυκλοφορίας μόνο ΙΧ οχημάτων) σε τμήμα της οδού Π. Μελά από το ύψος της οδού Ρ. Φεραίου και Κ. Παλαιολόγου έως την πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Θα υπάρχει ενημέρωση των οδηγών με σήμανση και διανομή φυλλαδίων από τους οργανωτές σε  σημεία πρόσβασης στο παραπάνω τμήμα της Κεντρικής Οδού.

β ) Τίτλος Δράσης:  Λαμπαδηδρομία με το Σύλλογο Αιμοδοτών ¨Γέφυρα Ζωής¨ , 7μμ-8μμ

Σύντομη περιγραφή: Οι Σύλλογος Αιμοδοτών θα διανύσει διαδρομή από οδό Τράντα μέσω Φιλίππου Β’ με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου θα ακολουθήσει άναμμα κεντρικής φλόγας.

Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με χορευτικά και χορωδίες.

16 σχόλια

  • ΠΑΡΑΛΟΓΗ Η ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

    ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΕΜΦΡΑΓΜΑ Η ΠΟΛΗ , !!

    Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ !!

  • Με την πεζοδρόμηση της οδού Π. Μελα μπαίνει
    στο απαγορευτικό ΚΟΚΚΙΝΟ όλη η πόλη κανένας
    δεν θα τολμάει δεν θα σκέφτεται να μπη στο ευρύτερο κέντρο
    και να μπλέκει σε ατελείωτα στενά με τις μονοδρομήσεις
    που δεν θα ξέρει από που να πάει.!!

    Θα ακούνε Κοζάνη και θα φεύγουν μακρυά !!!

    θα νεκρώσει η πόλη !!

    υπάρχει σταγόνα λογικής σ ‘ αυτό ;;;

    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

    Γιατί τους ανέχεστε Κοζανίτες ;;;

  • ” ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ !!”

    παίζουν εν ού παικτοίς , έλεγαν οι Αρχαίοι

    μερικοί καλλιτέχνες και μερικοί Αρχιτέκτονες είναι
    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !!

    Η ιδεοληπτική Αριστερά και πάλι κτύπησε !!

    Αν είναι δυνατό να κλείσει η Π.Μελά !!

  • Χάθηκε απόλυτα η λογική στην εποχή μας .

    Ιωαννίδη που το πας ??

    κλείνοντας την Π. Μελά στραγγαλίζεις την πόλη !!

    με ποιές μελέτες το κάνετε ??

    μελετήθηκαν ολες οι κινήσεις όλων των κατηγοριών ?

    που είναι η κυκλοφοριακή μελέτη που το προβλέπει. ??

    Ιωαννίδη έβαλες στον στόχο να καταστρέψεις την Κοζάνη ?

    αυτό και αν είναι παράλογο!!!

  • Πείραμα που εκτελούν μικρά παιδιά .
    Που είναι τεκμηριωμένες κυκλοφοριακές μελέτες
    με στοιχεία και λογική ανάλυση ;;;

    ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ
    Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ .

    κυριολεκτικά παίζουν σαν μικρά παιδιά !!

    “Συγκοπή” θα προκαλέσει η πεζοδρόμηση της Παύλου Μελά !

  • Τι σόϊ πεζοδρόμηση είναι όταν κινούνται στον
    πεζόδρομο ταξι , λεωφορεία και φορτηγά και αστικά ;;

    μόνο τα ΙΧ έξω !!

    γιατί ;

  • Οι άνθρωποι ειναι αλλού !!!
    Πριν καμιά δεκαριά χρονια οταν διαπλτύνονταν τα πεζοδρόμια στο κέντρο οι κυριοι της Δημοτικης Αρχης ηταν απόντες και κρυβόταν πίσω απο τα ουρλιαχτά του Βαρδάκα.
    Σήμερα κλείνουν την Παύλου Μελά για να πάθει έμφραγμα όλη η πόλη !!!
    Είναι αλλού οι άνθρωποι …….

  • Bρίσκουν ενα ευρωπαικό προγραμματάκι λέν ας ενταχθούμε και μεις.Κάτι λεφτά θα παίξουν κάτι θα φανεί οτι κάνουμε.Καμμία μελέτη των πραγματικών προβλημάτων καμία σοβαρή λύση.Πεταμένος χρόνος,πεταμένα λεφτά κι ένας ολόκληρος λαός έχει καταντήσει να ζεί κατ επίφαση και με προφάσεις.Εθνός σελέμπριτυ.

  • Ποιός φοβερός εγκέφαλος το σκέφτηκε ;;;;
    Για να ξέρουμε που να απευθυνόμαστε απο βδομάδα, να ξέρουμε σε ποιον να χρεώνουμε το χάος …

  • Είναι ωραία η εικόνα του κέντρου μιας πόλης με πεζόδρομους, άνετη κίνηση οικογενειών, αμεα, κτλ. Σκέφτηκε κανείς όμως, πού θα αφήσει μια οικογένεια το αυτοκίνητό της (με καρότσια μωρών κ.α.) για να χαρεί το κέντρο της πόλης, όταν λόγου χάρη έρχεται από την Παναγία Φανερωμένη ή από κάπου αλλού μακριά; Εκτός αν τέτοια μέτρα γίνονται για να “φαινόμαστε” ή αν απευθύνονται στους λίγους του κέντρου!

  • Έχω κι εγώ μια πρόταση: να γίνει διακοπή της μισθοδοσίας του δημάρχου και των αντιδημάρχων για ένα χρόνο! Στους ενδιαφερόμενους θα μοιραστούν φυλλάδια προς ενημέρωση!!!

  • Δηλαδη κλεινετε την Π. Μελα απ τον Τσιωρα μεχρι τον Παπιστα απο το Σαββατο μεχρι την αλλη Παρασκευη; αφου ανακοινωνετε το κλεισιμο , ανακοινωστε και την παρακαμτηριο οδο. Για να δουμε την προταση. Αλλα συνηθως απανταχου αυτης της χωρας πρωτα παιρνουν μετρα κι υστερα ψαχνονται οι λυσεις. Σαν τα προστιμα και τα παρκινγκ. Αντι να δημιουργησουν λυσεις και μετα να προβουν σε μετρα… ποσο ακομη θα μας ταλαιπωρειτε;;;;;;;; μονο που εμεις δε μπορουμε να σας βαλουμε προστιμα για την ταλαιπωρια μας οποτε κανετε οτι γουσταρετε. Αυτο ειναι το προσωπο του ελληνικου κρατους. Μονο εισπραττει αλλα ποτε δεν πληρωνει. Μας σακατεψατε τ αμαξια στους αθλιους δρομους και σας πληρωνουμε τελη κυκλοφοριας αντι να μας πληρωνετε εσεις τις ζημιες που παθαινουμε εξαιτιας σας

  • ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ; ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.