Πτολεμαΐδα: Ο “κεντητός” μπακλαβάς από τις γυναίκες της Καρδιάς (Βίντεο)

16 Φεβρουαρίου 2025
21:10
Κανένα σχόλιο

Ο μπακλαβάς των γυναικών της Καρδιάς από την Πτολεμαΐδα ευφραίνει τους ουρανίσκους. Ο “κεντητός” μπακλαβάς της περιοχής ξετρελαίνει όποιον τον δοκιμάζει και θέλει να τον γευτεί ξανά και ξανά. Ονομάζεται έτσι, γιατί οι νοικοκυρές κεντούν γύρω γύρω στο ταψί μία γιρλάντα από τη ζύμη που μοιάζει με κέντημα.

Οι νοικοκυρές, περιγράφουν στην κάμερα της ΕΡΤ3 τα μυστικά του “σωστού” μπακλαβά που φτιάχνεται με καρύδι.

Όπως λένε, εκείνο που παίζει ρόλο είναι η θερμοκρασία του βουτύρου όταν αλείφεις τα περίπου τριάντα φύλλα, που τα ανοίγουν ένα ένα, και που, όταν ψήνονται, μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Και βέβαια, εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι το ζεστό σιρόπι που πέφτει από πάνω και τα μυρωδικά που χρησιμοποιούνται για να έχει υπέροχο άρωμα και γεύση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι