Χρηματοδότηση της Β’ Φάσης του έργου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

21 Φεβρουαρίου 2025
13:08
Κανένα σχόλιο

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Αμανατίδης, υπέγραψε τη χρηματοδότηση της Πράξης «Ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου – Β΄ Φάση», από το Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027. Η συνολική δημόσια δαπάνη της Πράξης ανέρχεται σε 8,3 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου διανομής φυσικού αερίου, διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών και των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας σε μια σύγχρονη, οικονομική και περιβαλλοντικά φιλική πηγή ενέργειας. Το έργο αυτό ενισχύει την τοπική ανάπτυξη και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Η Α’ Φάση, χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020 με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 4,4 εκ. ευρώ.

Η Β΄ Φάση αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις περιοχές των πόλεων Καστοριάς (συμπεριλαμβανομένων των Μανιάκων), Άργους Ορεστικού και Γρεβενών, με στόχο την εξυπηρέτηση οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών.

Το έργο περιλαμβάνει:

  • Κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης συνολικού μήκους 138 χλμ.
  • Κατασκευή δικτύου μέσης πίεσης μήκους 15 χλμ.
  • Δημιουργία 4 σταθμών Μέτρησης και Ρύθμισης πίεσης (Μ/Ρ)
  • Εγκατάσταση 2.800 συνδέσεων καταναλωτών όλων των κατηγοριών, με δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τη ζήτηση
  • Προμήθεια απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού
  • Εργασίες σύνδεσης με δίκτυα ΟΚΩ
  • Αρχαιολογική επίβλεψη από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων Καστοριάς και Γρεβενών
  • Επίβλεψη των εργασιών

Η τροφοδότηση των δικτύων διανομής θα πραγματοποιηθεί μέσω του αγωγού ΤΑΡ, από έξοδο που θα κατασκευαστεί στη θέση Πορειά. Η πόλη των Γρεβενών θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο από σταθμό συμπίεσης, που επίσης θα ανεγερθεί στη θέση Πορειά.

Σχετικά με το Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021–2027

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τις δράσεις που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από αυτό, αλλά και πληροφορίες για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΕΣΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Προγράμματος, στη διεύθυνση www.pepdym.gr, καθώς και τα κοινωνικά δίκτυα, στους λογαριασμούς Facebook: eyddym, Twitter: eyd_dym, Instagram: eyd_dym και YouTube:ESPA_DytikiMakedonia

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι