Αναβάλλεται η παράσταση της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου
Το Ονειρόdrama με ενσυναίσθηση στην κοινωνική αντίδραση για τα Τέμπη, συμμετέχοντας στην καθολική πανελλαδική διαμαρτυρία της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου, αποφάσισε τη μεταφορά της παράστασης “Συμπιθιροί απ’ τα Τίρανα” για το Σάββατο 1 Μαρτίου, στις 7μ.μ..
Ωστόσο όσοι δεν μπορούν να έρθουν το Σάββατο, καλούνται να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους ερχόμενοι στο θέατρο, Βογατσικού 6, κάθε απόγευμα 6-8μ.μ., μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση
===================================================
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Σ.-Ο.Τ.Α.) , καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν (μαζί με όλους τους φορείς) στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης – ημέρα συμπλήρωσης 2 ετών από την αδιανόητη τραγωδία των Τεμπών που σημάδεψε τη χώρα – ώστε να απαιτήσουμε να αναζητηθούν οι αιτίες και οι αυτουργοί και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία – έγκλημα στα Τέμπη χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις φωνές μας για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων!
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ δίπλα στους γονείς και συγγενείς των θυμάτων!
ΔΕΝ ΞΕΧΟΥΜΕ ΔΕ ΣΙΩΠΟΥΜΕ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
=======================================================================
- 1ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης
- Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης (Γυμνάσιο – Λύκειο)
- Δημοτικό Ν. Χαραυγής
- Δημοτικό Χαρισίου Μούκα
- 22 ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης
- Δημοτικο Σχολειο Βελβεντου
- 1 ο Νηπιαγωγειο Βελβεντου
- 2 ο Νηπιαγωγείο Βελβεντού
- Γυμνάσιο Βελβεντού
- Λύκειο Βελβεντού
- 3 ο Γυμνασιο Κοζανης
- 8 ο Δημοτικο Σχολειο Κοζανης
- Δημοτικο σχολειο Χαρισιου Μεγδανη
- 2 ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης
- 10 ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης
- 1 ο Δημοτικό Σχολείο Καρυδίτσας
- 2 ο ΕΠΑΛ Κοζάνης
- 4 ο Γυμνάσιο Κοζάνης
- Δημοτικό Σχολείο Αιανής
- Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης
- 5 ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης
- 6 ο Γυμνάσιο Κοζάνης
- 9 ο Δημοτικό Κοζάνης
- 19 ο Δημοτικό Κοζάνης – ΖΕΠ
- 18ο Δημοτικό Κοζάνης
- 2ο Δημοτικό Κοζάνης
===========================================
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συμπολίτες μας να δώσουν τον παρόν τους στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρακευή 28/02/2025 στην κεντρική πλατεία της Πόλης για την συμμετοχή μας κατά του εγκλήματος στα Τέμπη.ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ!Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από το έγκλημα στα Τέμπη και η χώρα σείεται από οργή και καθημερινό αγώνα για απόδοση ευθυνών και αποκατάσταση της αλήθειας. Η κινητοποίηση στις 2 Φεβρουαρίου που τράνταξε κάθε πόλη της χώρας από τον παλμό των πολιτών και της νεολαίας στις 8/2/25 αντίστοιχα , τα μεγάλα παλλαϊκά συλλαλητήρια, οι καθημερινές αναφορές πολιτών στα ΜΚΔ, τα πανό σε σχολεία, γειτονιές, γήπεδα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη.Το αίτημα να μη συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη σημαίνει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα του κέρδους, το κράτος και τις κυβερνήσεις του, σημαίνει να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης.
===============================================
Σωματείο Κρεοπωλών Κοζάνης: Στάση εργασίας από τις 11.00- 14.00, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
===============================
Την Παρασκευή 28/2/202524ωρη απεργία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 11:00 π.μ.
=========================================
Με αφορμή τα δύο χρόνια από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης, μέλος της ΕΕΔΥΕ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και αντίστοιχα στην Πτολεμαΐδα.
Οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενώνουμε τη φωνή μας με τις οικογένειες των θυμάτων, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς του λαϊκού κινήματος και διατρανώνουμε την απαίτησή μας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη! Γινόμαστε «όλων των νεκρών η φωνή» και δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του, που οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα πριν από δυο χρόνια.
Απαιτούμε να υπάρξει πραγματική δικαίωση, να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Να μην κουκουλωθεί η πραγματική αιτία της σύγκρουσης, η πολιτική που θυσιάζει μέχρι και την ανθρώπινη ζωή για το κέρδος.
Είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και όλων των προηγούμενων που έφεραν το σιδηρόδρομο χωρίς συστήματα ασφάλειας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μη υλοποίηση των απαραίτητων έργων – συμβάσεων. Συνολικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι σε τραγική και επικίνδυνη κατάσταση, καίγονται στη μέση του δρόμου, εκτροχιάζονται κ.ο.κ. Έχουν τεράστιες ευθύνες για την υποστελέχωση, με την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας. Για τον τεμαχισμό, την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου. Προκλητικά όλα αυτά τα χρόνια επιδοτούν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη HELLENIC TRAIN, την οποία έχουν μάλιστα «πιστοποιήσει» η ΕΕ και οι κυβερνήσεις αλλά και ο ΟΣΕ, γιατί νοιάζονται μόνο για τα κέρδη. Γιατί οι εταιρείες λογαριάζουν ως κόστος την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.
Είναι ένοχη η Ευρωπαϊκή Ένωση που δίνει τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της «απελευθέρωσης» των Μεταφορών, με τραγικές συνέπειες σε όλες τις χώρες.
Την ώρα που ο σιδηρόδρομος στενάζει από την υποχρηματοδότηση, που καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των τραγικών ελλείψεων, των τεράστιων κενών στη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό προκείμενου να λειτουργεί ομαλά, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Δίνει ζεστό χρήμα για τη συντήρηση και την ανάπτυξη συγκεκριμένων τμημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι δολοφονικοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο στρωμένο έδαφος των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, παραχωρεί όλο το πλέγμα των στρατιωτικών, αλλά και των πολιτικών υποδομών της χώρας, δηλαδή λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητοδρόμους στους ευρωατλαντικούς μακελάρηδες.
Οι ΖΩΕΣ μας δεν είναι κόστος – Στις 28 Φλεβάρη ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Καμία αναμονή, καμία ανοχή σε αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης. Όταν η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική ανησυχούν από τις τεράστιες διαδηλώσεις, πρέπει να μετατρέψουμε την ανησυχία τους σε εφιάλτη. Να βγει ο λαός οργανωμένος, συντονισμένος και μαζικά στο προσκήνιο.
Μόνο όταν ο λαός βγαίνει στο δρόμο του αγώνα φοβούνται. Αυτός είναι ο δρόμος για να επιβάλουμε το δίκιο μας, γιατί μόνο αυτός ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα, ενάντια στην πολιτική και στο σύστημα που «δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε»! Μια γροθιά, μια φωνή, όλοι οι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, αυτοαπασχολούμενοι για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που γεννά τέτοια εγκλήματα.
Να δυναμώσει ο αγώνας για:
- Να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για το έγκλημα στα Τέμπη. Καμία συγκάλυψη.
- Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» και της ιδιωτικοποίησης της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Για σύγχρονες, ασφαλείς, τακτικές, φτηνές, αποκλειστικά δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές.
- Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Συλλογικές Συμβάσες εργασίας και σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς. Αυξήσεις στους μισθούς.
- Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
- Να δυναμώσει ο αγώνας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες. Έξω η Ελλάδα από τα σφαγεία των πολέμων!
=========================================
Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΣΕ την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 και συμμετέχει η ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ .
Με την συμπλήρωση δυο ετών και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 πλήθος κόσμου θα ανταποκριθεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στηρίζοντας τις οικογένειες των θυμάτων στον αγώνα τους, για να δικαιωθούν οι ψυχές των αδικοχαμένων παιδιών τους, στην τραγωδία των Τεμπών.
Είναι βέβαιο ότι η κοινωνία απαιτεί:
Να λειτουργήσει το κράτος δικαίου
Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη ή συμψηφισμός
Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, όσο ψηλά κι εάν βρίσκονται.
Να θωρακιστούν οι μεταφορές, χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες, ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα
Το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ» ΔΕΗ καλεί όλους τους συναδέλφους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμμετέχουμε δυναμικά στην πανελλαδική απεργία και στις κινητοποιήσεις, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα.
ΚΙ ΟΜΩΣ…
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΑ … ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ!
ΑΙΔΩΣ…
Εγώ πιστεύω στο πάρτυ νεολαίας θα έχει πιο πολύ κόσμο