Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης: Ας κάνουμε κάτι προτού να είναι αργά και για να μη συζητάμε ξανά για ατυχείς συγκυρίες (Φωτογραφία)

2 Μαρτίου 2025
13:51
Αυτό είναι το σημερινό σκοτωμένο ζώο από τα 300 περίπου σκοτωμένα ζώα που έχει καταμετρήσει o Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης την τελευταία τριετία στο τμήμα του κάθετου οδικού άξονα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας στο ύψος των κοινοτήτων Ποντοκώμης – Μαυροπηγής – Προαστείου μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων.
Μία αρσενική Αγριόγατα (Felis silvestris) που ως είδος κοινοτικού ενδιαφέροντος απαιτεί αυστηρή προστασία και εντάσσεται στο Κόκκινο Βιβλίο.
To Ιστορικό
Από τις 26.07 2022 με επιστολή μας προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Κοζάνης & Εορδαίας επισημαίνουν τον μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα (σχετική ανάρτηση και φωτογραφίες στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook) και ζητούν συντήρηση της υπάρχουσας περίφραξης
Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα η Περιφέρεια άμεσα διαβιβάζει το αίτημά μας για συντήρηση της κατεστραμμένης περίφραξης και την λήψη μέτρων στην εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. λόγω δικής της αρμοδιότητας κάνοντας συγκεκριμένα λόγω για «Στόχος αποτελεί η συνύπαρξη ανθρώπων – ζώων και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας με αποφυγή συγκρούσεων στους αυτοκινητόδρομους που διασχίζουν την Περιφέρεια» (Αρ. πρωτ.: 126466 09/08/2022)
Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. με έγγραφό της απαντάει ότι ως Φορέας της Γενικής Κυβέρνησης τα έργα κατασκευής και λειτουργίας της Εγνατίας Οδού χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και ως εκ τούτου προτείνει τη χρηματοδότηση έργου αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ για τοποθέτηση υπερυψηλής περίφραξης από τα Γρεβενά μέχρι την Κοζάνη και διάρκεια κατασκευής 12 μήνες (Αρ. πρωτ.: 114058)
Συμπεράσματα
Σε έναν κλειστό, βάση προδιαγραφών, αυτοκινητόδρομο, υψηλών ταχυτήτων και μεγάλης κυκλοφοριακής φόρτισης, που οδηγεί σε μία πύλη εξόδου από την χώρα, συζητάμε επί μία πενταετία εάν θα πρέπει να συντηρηθεί η υπάρχουσα κατεστραμμένη περίφραξη ή όχι και ποιανού αρμοδιότητα είναι.
Το μικρό αυτό τμήμα των 15 χιλιομέτρων αποτελεί ίσως το σημείο με την μεγαλύτερη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων με ζώα σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία βάση της εμπειρίας μας.
Ας κάνουμε κάτι προτού να είναι αργά και για να μη συζητάμε ξανά για ατυχείς συγκυρίες?
ΥΣ: Το νεκρό ζώο απομάκρυναν από το οδόστρωμα οι άντρες του Σώματος Θηροφυλακής
Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης

5 σχόλια

  • Τρομερά επικίνδυνος δρόμος, όπου ειδικά το βράδυ, όποιος πάει με πάνω από 80 χλμ την ώρα, ρισκάρει πάρα πολύ.

  • Μσρεσει που κανετε υποδειξεις και οπου κοιταξεις κυνηγοσκυλα παρατημενα απο τους κυνηγους σαν δεν ντρεπεστε εχετε μεγαλο θρασος τελικα

    • Είσαι σίγουρος πως δεν σκότωνες κι εσύ τους Ινδιάνους; Γιατί στο σχολείο είναι σίγουρο πως ήσουν μονίμως εκτός θέματος και κοιτούσες να τσιμπήσεις τα άλλα παιδάκια, αντί να φροντίσεις να προσέχεις τι λένε οι δάσκαλοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι