kozan.gr: Κόντρες στην Περιφερειακή Επιτροπή μεταξύ Κ. Βύζα, Σ. Βόσδου & Γ. Χριστοφορίδη – Eντάσεις, υπονοούμενα και “καρφιά” εκατέρωθεν (Βίντεο)

17 Μαρτίου 2025
13:01

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, στην Περιφερειακή Επιτροπή Δ. Μακεδονίας, το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαρτίου,  περί της της έγκρισης υποβολής πρότασης στο «ΠΠΑ Δ. Μακεδονίας» για χρηματοδότηση του έργου: «Βελτίωση οδού Κεράσια – Μηλιά», προϋπολογισμού 394.000€ (με ΦΠΑ), ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κ. Βύζας, ρωτήθηκε από τα μέλη της αντιπολίτευσης Σ. Βόσδου & Γ. Χριστοφορίδη για ποιο λόγο η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας όχι μόνο θα χρηματοδοτήσει το εν λόγω έργο αλλά θα το υλοποιήσει εξ ολοκλήρου, μέσω προγραμματικής σύμβασης, αντί του Δήμου Κοζάνης. Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού απάντησε ότι ήταν πολιτική απόφαση κι ότι το ζήτησαν οι κάτοικοι εξαπέλυσε επίθεση προς την προηγούμενη Περιφερεική  Αρχή.  Η κόντρα συνεχίστηκε και στη συζήτηση του θέματος έγκρισης τροποποίησης Τεχνικού Δελτίου Έργου (Τ.Δ.Ε.) του ΕΑΠ 2017-2021 για το έργο με τίτλο: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΟΠΩΡΙΚΩΝ (ΑΣΟ) ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ «H ΔΗΜΗΤΡΑ».

Μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν από την πλευρά του Κ. Βύζα:

“- Εμείς τουλαχιστον κ. Βόσδου  σαν Περιφερειακή Αρχή δεν πηγαίναμε να συζητήσουμε με κατοίκους σε ξενοδοχεία τύπου Βλάστης όπως έκανε ο κ. Κασαπίδης με τον κ. Κιάνα και να φέρνεται σε λογοδοσια σε ερωτήσεις προς εμένα για ποιο λόγο δεν προσχωρήσαμε στον περιφερειακό δρόμο της Βλάστης όταν εσείς το ίδιο έργο του είχατε θέσει στο αρχείο.

– Δεν πρόκειται να πούμε ψέματα σε κανένα κάτοικο της Δ. Μακεδονίας όπως έκανε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, όπως έχει χρεώσει τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης με χρήματα για εγκαταστάσεις δρόμων σε επιχειρήσεις οι οποίες, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν τελεσφορήσει.

–  Οι ερωτήσεις γίνονται με συγκεκριμένο σκοπό, να υποσκάψει το έργο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής

– Εσείς ως Αντιπεριφερειάρχες δεν είχατε αρμοδιότητες στη δική σας Περιφερειακή Αρχή γιατί τις είχε όλες ο κ. Κασαπίδης “

Μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν από την πλευρά του Σ. Βόσδου:

“- Έχω την αίσθηση ότι ο Περιφερειάρχης δεν είχε πλήρη γνώση των αρμοδιοτήτων του και δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσε να κάνει μέχρι και τον σερίφη στην περιοχή

– Μάλλον κ. Βύζα δεν ξέρεις να διαβάζεις”.

Μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν από την πλευρά του Γ. Χριστοφορίδη:

“- Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης νομίζει ότι είμαστε σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ σε κάποιο μεσημεριανάδικο. Αυτά που μας λέει ο Αντιπεριφερειάρχης, που έκανε την τιμή μετά από 1 χρόνο να έρθει στην Περιφερειακή Επιτροπή, απαντάει σε άλλα από αυτά που ρωτάμε”.

Ένα σχόλιο

  • Ένα έργο που υπεύθυνος είναι ο δήμος Κοζάνης να το κάνει το κάνουμε εμείς σαν περιφέρεια ????
    Όταν λεφτά υπάρχουν και δεν βάζεις τίποτα από την τσέπη πόσο ευκολά τα σκορπάς

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι