Ξεκινά, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, η διαδικασία αναγγελιών ζημιών από παγετό σε δενδροκαλλιέργειες
Σύμφωνα με διευκρινήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) που δόθηκαν σήμερα στον Βουλευτή Π.Ε Φλώρινας της Ν.Δ Σταύρο Παπασωτηρίου, άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία αναγγελιών για δηλώσεις ζημιών στο σύνολο των δενδροκαλλιεργειών που έχουν πληγεί από παγετό, συμπεριλαμβανομένου του νομού Φλώρινας.
Ο Σταύρος Παπασωτηρίου επανήλθε στο θέμα των ζημιών που έχουν ως αίτιο τον παγετό, αλλά δεν έχουν εμφανίσει ακόμα συμπτώματα, και έλαβε από το ΥΠΑΑΤ τη διαβεβαίωση ότι θα ακολουθηθεί και για αυτές παρόμοια διαδικασία από τον ΕΛΓΑ.
Σημειώνεται εδώ ότι οι εν λόγω αποζημιώσεις θα εξετασθούν από τον ΕΛΓΑ στο πλαίσιο των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) καθώς πρόκειται για ζημιές προανθικού σταδίου (μη καλυπτόμενες ασφαλιστικά) σε δενδροκαλλιέργειες όπως οι ροδακινιές και οι κερασιές.
Τέλος, ο Σταύρος Παπασωτηρίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη καταβολή σήμερα από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεων ΚΟΕ για το πρόγραμμα «Ετήσιο 2021» ύψους 2,4 εκατ. € σε 525 δικαιούχους παραγωγούς ολόκληρης της χώρας που αφορούν ζημιές από παγετό σε δενδροκαλλιέργειες.
Ακόμα πληρώνετε τις ζημιές του παγετού του 2023 κι αντί να έχει ήδη γίνει η καταγραφή των ζημιών του 2025, έχετε το θράσος να βγάζετε ανακοινώσεις πως ΘΑ ξεκινήσει η δήλωση.
Τα ‘χετε διαλύσει όλα, φύγετε ΤΩΡΑ!