Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις και εξοπλισμό για πολιτική προστασία ζήτησε ο Κοκκαλιάρης – Τι είπε σε Κεφαλογιάννη και Γκιουλέκα (Φωτογραφίες)

25 Απριλίου 2025
21:49

Την ανάγκη για άμεσες και γρήγορες προσλήψεις αλλά και προμήθειας κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού, έθεσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στη σημερινή σύσκεψη του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π), η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ.

 Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοκκαλιάρης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Λεωνίδα Αρνίδη, τόνισε στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη καθώς και στον Υφυπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, την μεγάλη έλλειψη μόνιμου προσωπικού που παρατηρείται στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των ΟΤΑ, ζητώντας την ανάληψη σχετικής κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απαραίτητη ανανέωση και αναβάθμιση που πρέπει να γίνει στον στόλο που διαθέτουν οι Δήμοι για εργασίες πρόληψης και διαχείρισης συμβάντων, όπως για παράδειγμα μηχανήματα έργου, υδροφόρες και χορτοκοπτικά.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, επεσήμανε επίσης να επιμηκυνθεί σε σταθερή βάση, η προθεσμία καθαρισμού των οικοπέδων στη Δυτική Μακεδονία πέραν του μηνός Απριλίου καθώς λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, ο οποιοσδήποτε καθαρισμός τόσο νωρίς κρίνεται ατελέσφορος, αφού τα χόρτα είναι ακόμη χλωρά.

Τέλος, υπενθύμισε τη θέση του Δήμου Κοζάνης για την αξιοποίηση χώρων του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων, δηλώνοντας την πρότασή του για μεταφορά εκεί των δομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, προκειμένου η έδρα της Υπηρεσίας να εγκατασταθεί σε ένα σημείο κατάλληλο και λειτουργικό, εκτός του πυκνού αστικού ιστού.

Γραφείο Τύπου

 Δήμου Κοζάνης

7 σχόλια

  • Ο Αμανατίδης και μπράβο του, σήμερα στον υπουργό είπε πως υπάρχει εξασφαλισμένο οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο πριν 2-3 χρόνια και ζήτησε να χρηματοδοτήσει το υπουργείο την κατασκευή της νέας πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κοζάνης και ο Κοκκαλιάρης θέλει να την πάει στο στρατόπεδο κοζάνης που ούτε σε 50 χρόνια δε θα γίνει. Άγνοια και σε αυτό το θέμα από τον δήμαρχο;;; Το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος.

  • Στο ρωμανελη…… ξυπνήστε…. πάρτε προσωπικό και τους υπαλλήλους του δήμου που πίνουν καφέ στο Γαλατά το καλοκαίρι πυρασφάλεια στα δάση όχι ο στρατός να πηγαίνει να κάνει δασοπροστασία και οι άλλοι κουκουρούκου μανταλάκια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι