Σε ανάρτησή του στο facebook o Αντιδήμαρχος Ενέργειας, Μετάβασης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Εορδαίας Γιάννης Καραβασίλης αναφέρει: “
Η υπερπαραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ ιδιαίτερα στην περιοχή μας, λόγο δυκτιων, ενέχει τον κίνδυνο για Blackout στην χώρα μας,κάτι αντίστοιχο που συνέβη πριν λίγες ημέρες στην Ισπανία. Επομένως από την ενέργεια που πετάμε που είναι περισσότερη του 30%, ανταποδοτικά για την περιοχή μας,με μια αύξηση του τέλους ΑΠΕ από αυτή την πεταμένη ενέργεια, να δοθεί για την Λειτουργία των Τηλεθερμανσεων προκειμένου οι πολίτες καταναλωτές να έχουν ελάχιστη έως μηδενική τιμή θέρμανσης και να είναι ένα επενδυτικό Δέλεαρ η φθηνή ενέργεια στους επενδυτές για να επενδύσουν και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, επίσης αυτή η αύξηση του τέλους ΑΠΕ, μπορεί να δώσει μια σημαντική έκπτωση στους καταναλωτές της Δυτικής Μακεδονίας.
Αφού μειώθηκε έως τείνει να μηδενιστεί ο τοπικός πόρος Λιγνίτη . Οι μεγάλες Εταιρείες παραγωγής ενέργειας με το εύκολο χρήμα από ΑΠΕ στην περιοχή, θα πρέπει ανταποδοτικά να δώσουν κάτι σημαντικό ως αποτύπωμα. Μας ανήκει το δικαιούμαστε και πρέπει να το διεκδικήσουμε!!!
Πέρα από την σταθερή μας θέση για Λειτουργία των πιο σύγχρονων ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΉΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ για την ασφάλεια της τροφοδοσίας με φθηνή ενέργεια στην χώρα χωρίς εξαρτήσεις από άλλες πηγές και χώρες και την ανάπτυξη των ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ!“.