Κατά την πρόσφατη συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕ και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία και συντονισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, παρουσία του Προέδρου κ. Ιωάννου Γιώργου και του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Μουρουδέλη Κώστα, του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη, των Δημάρχων Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη, των Αντιπεριφερειάρχων, Τεχνικών Έργων Λάζαρου Γκερεχτέ, Μεταφορών & Επιχειρηματικότητας Νίκου Λυσσαρίδη, και των Αντιδήμαρχων Τεχνικών Έργων, Εορδαίας Νίκου Φουρκιώτη και Κοζάνης Κώστα Βόμβα, αξιολογήθηκε η κατάσταση του σχεδιασμού και προγραμματίσθηκαν τα επόμενα στάδια που αφορούν στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στο Νομό Κοζάνης.
Στο πλαίσιο αυτό ακολουθεί η παρακάτω ενημέρωση:
- Τμήμα Πτολεμαΐδα – Αμύνταιο
- Απαιτείται συντήρηση και εκσυγχρονισμός για την επαναλειτουργία της γραμμής και των εγκαταστάσεων του Σταθμού Πτολεμαΐδας.
- Τμήμα Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – ΑΕΒΑΛ
- Η χρηματοδότηση μελετών και έργου γίνεται, από τη ΔΕΗ
- Η όδευση προσδιορίσθηκε σε σχέση με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Ε.Π.Σ) του ορυχείου Πτολεμαΐδας.
- Λαμβάνεται υπόψη η σιδηροδρομική εξυπηρέτηση της ΑΕΒΑΛ για στήριξη της επιχειρηματικότητας.
- Προγραμματίζεται η δημοπράτηση του έργου από τον ΟΣΕ εντός του 2025.
- Τμήμα Καλαμπάκα – Χάνι Μουργκάνη– Δήμητρα– Γρεβενά – Σιάτιστα (Καστοριά) – Ξηρολίμνη – Κοζάνη – Βέροια
- Οι εκπρόσωποι του ΟΣΕ παρουσίασαν τη χάραξη της διαδρομής.(σε αρχικό στάδιο)
- Προετοιμάστηκε από τον ΟΣΕ, ύστερα από αίτημα του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη τον Απρίλιο 2024, και παραδόθηκε η προεκτίμηση αμοιβών μελετών για το υπόψη έργο, προκειμένου να διεκδικηθούν οι αναγκαίοι πόροι.
- Σε ότι αφορά στις καθαιρεσθείσες γέφυρες του ΟΣΕ και ειδικότερα σε αυτήν που βρίσκεται στην έξοδο της Κοζάνης προς το αεροδρόμιο Κοζάνης, οι εκπρόσωποι του ΟΣΕ πρότειναν να επανακατασκευαστεί νέα γέφυρα στο ίδιο σημείο και με ασφαλή σχεδιασμό, καθόσον η σιδηροδρομική γραμμή θα διέρχεται από τον υφιστάμενο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κοζάνης.
Για το θέμα αυτό υπογράφηκε συμφωνία, προ ετών, για καθαιρέσεις και ανακατασκευή και των δύο γεφυρών.
Το κόστος αυτής θα ενσωματωθεί στο έργο του δρόμου Κοζάνη – Aεροδρόμιο. Ταυτόχρονα, στο ίδιο έργο, θα προσαρμοστεί ο σχεδιαζόμενος από τον Δ. Κοζάνης κόμβος στην έξοδο από Κοζάνη.
Για την προώθηση των παραπάνω, συμφωνήθηκε η δημιουργία Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την παρακολούθηση και το συντονισμό των αναγκαίων διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν πιο σύντομα και αποτελεσματικά οι διαδικασίες ωρίμανσης των έργων.
Στην Ομάδα αυτή θα συμμετέχουν, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και Υπεύθυνος Τεχνικών Έργων, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας καθώς και ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ.
Λιάπης 2… βλέπω
Επιτέλους θα υλοποιηθεί το όραμα του Μιχάλη Παπαδόπουλου για σιδηροδρομική εγνατία.
Τι όχι?
Όχι άλλο χόρτο.Τα είπε όλα ο υφυπουργός υποδομών στη βουλή.Το 2045 και βλέπουμε.Εσείς, αλλά και οι προηγοϋμενοι δεν μπορείτε να ανοίξετε το δρομο μεσα απο τον ΟΣΕ να ενώσετε την πολη με τα Πλατάνια,γραμμή για Καλαμοακα θα φτιαξετε;Μη μας θεωρείτε τοσο χαζούς κανετε λάθος.
Προκοψαμε…. τα τρένα που φύγαν αγάπες που πηραν…
χαχαχα το ανέκδοτο της ημέρας…
Αν ήταν για νέα γραμμή στο μετρό της Αθήνας… πολύ ευχαρίστως.
Και άλλα χαμένα χρήματα για άχρηστα και προβληματικά έργα!
…. μας δουλεύουν οι Αθηναίοι τώρα δουλευόμαστε και μεταξύ μας!
Ένα τρένο ρε παιδιά για σεζόν στα νησιά!!!
Αυτοί που είμαστε αυτοί μας αξίζουν. Κάθε μέρα θα τους λουζόμαστε.
Θάλασσα θέλουμε θάλασσα να μας φέρετε.
Η επόμενη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον εκσυγχρονισμό των ακτοπλοϊκών δικτύων.
Έλεος όχι άλλο σανό, χορτάσαμε θα αρχίσουμε τα βελάσματα.
Το θέμα του σιδηρόδρομου στη Δ. Μακεδονία αποτελεί την επιτομή της κοροϊδίας του κέντρου προς την περιοχή μας.
Επιβεβαιώνει την έλλειψη σοβαρής εκπροσώπησής μας διαχρονικά, στα αυτοδιοικητικά όργανα και το κοινοβούλιο.
Δείχνει το απύθμενο θράσος της σημερινής κυβέρνησης που αφού έβαλε την ταφόπλακα στην περιοχή κλείνοντας τα εργοστάσια, αφού προκάλεσε με την ανικανότητά της το σοβαρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας, μας τάζει τώρα τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της περιοχής.
Κύριοι εκπρόσωποί μας μόνο ότι συνδιαλέγεστε με μία άθλια διοίκηση ενός άθλιου οργανισμού κάτω από αυτές τις συνθήκες και χωρίς την παραμικρή πιθανότητα να πετύχετε κάτι, είστε απαράδεκτοι, αξίζετε την χλεύη των κατοίκων της Δ. Μακεδονίας. Είστε όλοι μαυρογιαλούροι, σας αξίζει το μαύρο στις επόμενες εκλογές.
Ευτυχώς υπάρχει ο Αμανατιδης και η ατζέντα των μεγάλων θεμάτων έχει ανοίξει. Αρεσει δεν αρεσει έτσι ειναι
καλή ευκαιρία για καμία μελέτη στον εθνικό μελετητή μας… και όποιος κατάλαβε κατάλαβε
Η γραμμή Καλαμπάκα – Κοζάνη – Βέροια έχει οραματιστές & σχεδιαστές τους κατά σειρά υπογράφοντες τα έγγραφα : Βασιλεύς Κωνσταντίνος Α΄, Πρωθυπουργός Βενιζέλος, Υπουργοί Στρέϊτ, Ρακτιβάν, Ρέπουλης (ο έχων την αρμοδιότητα), Τσιριμώκος, Διομήδης, Μιχαλακόπουλος, Δεμερτζής. Υλοποίηση Ελληνικό Βασίλειο με Γερμανική Εταιρεία (Στα Αρχεία των Σ.Ε.Κ./σήμερα Ο.Σ.Ε. οφείλουν να υπάρχουν όλα τα στοιχεία).
Εμμανουήλ Θ. Τράγιας
Μετά την ολοκλήρωση της τεράστιας επένδυσης με το υδρογόνο έρχεται και το τρένο για να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα δουλέψουν στην περιοχή. Και φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή. Υ.Γ. Η όποια ανάπτυξη είναι μόνο για λίγους και εκλεκτούς…. Ρίξτε τους στα λιοντάρια….