Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης: “H κοινωνία έχει ανάγκη από σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση, επειδή κουράστηκε από τις φαιδρότητες που δυστυχώς συμβαίνουν στον χώρο μας”

25 Μαΐου 2025
21:01

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι διήμερες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις μνήμης από την Εύξεινο Λέσχη και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που γίνονται τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια στον χώρο του μνημείου. Οι στοχευμένες επιλογές των ομιλητών τόσο του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη στην αίθουσα όσο και του εκπαιδευτικού Νικολάου Πανυτσίδη στον χώρο του μνημείου σχολιάστηκαν με πολύ κολακευτικά λόγια που σημαίνει ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση, επειδή κουράστηκε από τις φαιδρότητες που δυστυχώς συμβαίνουν στον χώρο μας. Η διοίκηση του σωματείου εκφράζει τη βαθιά της ικανοποίηση για την παρουσία όλων σχεδόν των αρχών της περιοχής που λειτούργησαν ΕΝΩΤΙΚΑ σε μια τόσο ιστορική για εμάς ΕΠΕΤΕΙΟ. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις κοινότητες Ανθοτόπου, Σιδερών, Σκήτης, Ξηρολίμνης, Καλαμιάς, Μεταμόρφωσης, Λιβερών, Λυγερής, Βατερού και τους πολιτιστικούς τους φορείς που με την αυθόρμητη παρουσία και την κατάθεση στεφάνων γέμισαν με χαρά και ικανοποίηση τις ψυχές των προγόνων μας που έμειναν στις αλησμόνητες πατρίδες στέλνοντας παράλληλα το αισιόδοξο μήνυμα στην κοινωνία πως κάτι καινούριο και αισιόδοξο γεννιέται σε αυτόν τον τόπο.

Είμαστε περήφανοι για αυτόν τον κόσμο. Τους ευχαριστούμε όλους.

[Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου]

3 σχόλια

  • …””..από τις φαιδροτητες που συμβαίνουν στο χώρο .””
    Ποιοι ακριβώς είστε εσείς που κρίνετε ?
    Ποιους εκπροσωπείται ?
    Ποια τα μέλη σας ?
    Ποιες οι πολιτικές πνευματικές δραστηριότητες σας κατά τη διάρκεια της χρονιάς ?
    Αυτογνωσία κύριοι …διαλυσατε το ποντιακό λαό της περιοχής. Έναν χώρο πολιτισμού και πνευματικής αναγέννησης και πολιτιστικής παρέμβασης το καταντησατε ΚΑΠΗ – καφενείο για λίγους και ένα σύλλογο μιας υπερηλικης παρεας με όλους τους ποντιακούς συλλόγους της περιοχής σε αντιπαράθεση .Αυτός είναι ο ρόλος σας.?
    Σ’ αυτό το χώρο θα έπρεπε κάθε μέρα να μπαινοβγαίνουν παιδιά με χορευτικά ..εκμάθηση παροδοσιακων οργάνων , ερευνητικα για θέματα γλώσσας και παράδοσης …επισκεψεις σχολείων ..κα αλλά δυστυχώς ένα κτίριο με γραφεία καφενείο και τίποτε άλλο ..άντε και το αμφιθέατρο να βγάζετε χρήματα στις ενοικιάσεις του.
    Κρίμα και πάλι κρίμα …!!

  • Πολύ ωραία και στοχευμένη η ανακοίνωση σας.Μπράβο σ αυτόν που την σκέφτηκε. Δυστυχώς αλλού πατατε και αλλού βρίσκεστε. Όχι κύριοι δεν σας νοιάζει σε τίποτα ούτε η επέτειος της γενοκτονίας, ούτε η ενότητα στον χώρο. Το μόνο που σας νοιάζει είναι οι φωτογραφίες και οι προσωπικές φιλοδοξίες σας.Σας ενδιέφερε μόνο να γεμίσετε την αίθουσα στην ομιλία του στρατηγού τον οποίο δεν μας είπατε με πια ιδιότητα καλέσατε και με πιο κόστος. Εκεί στην κατρακύλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.Υ.Γ. Πριν χρόνια θέλατε 2 μαγαζιά για έναν χορό και τώρα δεν συμπληρώνετε 4 για ξερή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι