Ο λαός της Παλαιστίνης δοκιμάζεται από την αγριότητα των αντιποίνων του Ισραήλ για την ενέργεια της Χαμάς, πριν από δυόμισι έτη. Έχουν καταμετρηθεί 1189 νεκροί και 252 αιχμάλωτοι, κατά την επιχείρηση εκείνη. Οι κυβερνήσεις των χωρών, που, υποτίθεται, έχουν τη δύναμη να παρέμβουν, ώστε να αποτραπεί η γενοκτονία, περιορίζονται στην έκφραση ευχολογίων ή ελαφράς δυσαρέσκειας για την επιχείρηση. Κάποιοι, ελάχιστοι, σώζουν την αξιοπρέπεια του πλανήτη καταγγέλλοντας το Ισραήλ για γενοκτονία εν γνώσει βέβαια ότι δεν θα είναι χωρίς συνέπειες το «θράσος» τους.
Αλλά συνιστά η επιχείρηση εφαρμογή σχεδίου γενοκτονίας; Ας επιχειρήσουμε κάποια ανάλυση. Η επίθεση της Χαμάς με φόνους και απαγωγή πολιτών του Ισραήλ χαρακτηρίστηκε από τις κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης αποτρόπαια πράξη. Με ποιο άραγε κριτήριο; Αποτρόπαια πράξη χαρακτηρίστηκε πρόσφατα από την Άγκυρα η σφαγή Οθωμανών και Εβραίων στην Τριπολιτσά, κατά την απελευθέρωσή της, το 1821. Όντως είναι αποτρόπαια πράξη η σφαγή αμάχων και ιδιαίτερα γυναικών, παιδιών και γερόντων σύμφωνα με το πνεύμα του Ευαγγελίου. Αλλά οι επικριτές δεν εμφορούνται από το πνεύμα αυτό, το οποίο χλευάζουν και πολεμούν με ιδιαίτερο πάθος. Οι υποστάντες την επίθεση της Χαμάς Ισραηλινοί υποτίθεται ότι σέβονται ακόμη τον μωσαϊκό νόμο, ο οποίος ορίζει «οφθαλμόν αντί οφθαλμού». Οι μέχρι τώρα όμως νεκροί εγγίζουν τους 55.000! Οι επιτιθέντες ως μουσουλμάνοι με σεβασμό στον ισλαμικό νόμο (σαρία) δεν υπόκεινται σε αναστολές στο να σπείρουν τον όλεθρο στους εχθρούς της πίστης τους, άσχετα αν αυτή ζητά επιείκεια προς τους πιστούς του ιουδαϊσμού και του χριστιανισμού. Αυτό δεν το έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει οι επηρεάζοντες τα πράγματα στη Δύση, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι και άλλοι, οι οποίοι κάποτε θα δοκιμάσουν την αγριότητα του ισλάμ ως «χριστιανοί», θα υποστούν συνέπειες οδυνηρές. Όντως χριστιανοί στην Αφρική είχαν υποστεί συνέπειες λόγω εκδίκησης μουσουλμάνων για την προσβολή του προφήτη τους από «χριστιανούς» στη Γαλλία (Charlie Hebdo και άλλους).
Είναι όμως αρκετό να περιορίσουμε την ανάλυση στον ισλαμικό φανατισμό, ώστε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα; Γιατί οι πρόγονοί μας έσφαξαν τους αμάχους μουσουλμάνους και ιουδαίους της Τριπολιτσάς; Τα 400 χρόνια σκλαβιάς με το πλήθος των εξευτελισμών, των εξανδραποδισμών, των αρπαγών και των βιαιοτήτων των κατακτητών και οικονομικής εκμετάλλευσης των συνοδοιπόρων τους Εβραίων δεν εκτιμώνται δεόντως όχι μόνο από ξένους ιστορικούς αλλά και από κατά την ταυτότητα Έλληνες! Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο φωτιστής τους Γένους και σημαντικότερος αγωνιστής για την ανάσχεση των εξισλαμισμών, είχε τονίσει ότι «το Γένος μας αγρίεψε»! Η πρωτογενής βία του ισχυρού και αδικούντος γεννά τη δευτερογενή βία του αδυνάτου και αδικουμένου, οπότε ο δεύτερος αναλαμβάνει δράση πολλές φορές αυτοκτονική. Δεν αναλογίστηκαν άραγε οι πολεμιστές της Χαμάς τις συνέπειες, που θα είχε η επιχείρηση για τον λαό τους; Δεν είναι δυνατόν. Δεν αναλογίζονταν οι αντάρτες τις συνέπειες που θα είχε ο φόνος ενός Γερμανού στρατιώτη για τους κατοίκους πλησιόχωρου προς τον τόπο οικισμού; Είναι λοιπόν καταδικαστέα εκ προοιμίου η όποια κίνηση αντίστασης; Αλλά τότε διαγράφεται η ιστορία αντίστασης του ελληνισμού, διαχρονικά, κατά της βαρβαρότητας και όχι μόνο της γερμανικής. Θέματα όπως αυτό της αντίστασης δεν πρέπει να εξετάζονται με επιπολαιότητα, η οποία δικαιώνει τους πρόθυμους να υποκύψουν, προβάλλοντας το επιχείρημα της σύνεσης, και κρατά ατιμώρητους τους συνεργάτες του εχθρού.
Στην περίπτωση που εξετάζουμε το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο. Είναι η σχέση Ισραηλινών – Παλαιστινίων σχέση κατακτητού –κατακτημένου; Ασφαλώς ναι. Αν εξετάσει την αλλοίωση που υπέστη ο χάρτης του κράτους του Ισραήλ ως προς την κατοχή εδάφους από τις δύο εθνότητες, θα διαπιστώσει ότι εφαρμόστηκε σχέδιο απώθησης των γηγενών Παλαιστινίων από την πατρογονική γη. Βέβαια αυτό έγινε με δύο τρόπους. Ο πρώτος, ύπουλος, ήταν η αγορά γης από εταιρείες, υποτίθεται μη εβραϊκών συμφερόντων, που αποδείχθησαν, εκ των υστέρων, εβραϊκές. Και είναι κοινό μυστικό ότι το χρήμα του πλανήτη βρίσκεται στα χέρια των σιωνιστών Εβραίων. Αυτοί είχαν εξευτελίσει τους Άγγλους αποικιοκράτες (1946), όταν οργάνωσή τους, η Ιργκούν, ανατίναξε το ξενοδοχείο «Βασιλιάς Δαβίδ» στα Ιεροσόλυμα, κτίριο διοίκησης των Άγγλων, φόνευσε 91 πρόσωπα και τραυμάτισε πολλά άλλα. Έδειξαν έτσι τη δυσαρέσκειά τους, επειδή η Αγγλία βραδυπορούσε να τηρήσει την υπόσχεσή της για της δημιουργία κράτους του Ισραήλ, το οποίο αυτοανακηρύχθηκε δύο έτη αργότερα, ερήμην του ΟΗΕ. Η άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία «κατάπιε» την προσβολή. Την αγριότητά της έδειξε λίγο αργότερα κατά των Κυπρίων αγωνιστών υπέρ της ελευθερίας χαρακτηρίζοντάς τους τρομοκράτες! Εντυπωσιακό είναι ότι το Ισραήλ αναγνωρίστηκε με διαφορά ωρών τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Σοβιετική Ένωση! Ο δεύτερος τρόπος απώθησης των Παλαιστινίων ήταν η διαρκής βία του κράτους και η γκετοποίησή τους, με την πάροδο του χρόνου. Στη λωρίδα της Γάζας, έκτασης 360 τ. χιλιομέτρων κατοικούσαν, το 2008, 1.500.000 άνθρωποι, σήμερα ίσως και 2.000.000.
Ποιος ο στόχος του Ισραήλ; Ασφαλώς η εκδίωξη του συνόλου των Παλαιστινίων από τη χώρα ή η εξόντωσή τους. Το είχε τονίσει αυτό ο Αριέλ Σαρόν ήδη στην αρχή της δεκαετίας του 1980. Είναι, υπό τις συνθήκες αυτές, ακατανόητο να οργανωθεί αντίσταση; Και είναι δύσκολο η αντίσταση να τεθεί υπό τον έλεγχο προσώπων, που διακρίνονται για τον φανατισμό τους; Η Χαμάς είχε θέσει αναμφισβήτητα στο περιθώριο την παλαιστινιακή Αρχή. Είχε την επιδοκιμασία της πλειοψηφίας των Παλαιστινίων; Ερώτημα δύσκολο να απαντηθεί. Σημαντικό είναι ότι φανατικοί και των δύο εθνοτήτων συνετέλεσαν στο να μην εξευρεθεί λύση, ώστε να συνυπάρξουν οι δύο κοινότητες στα πλαίσια της συμφωνίας του Όσλο (1992). Η δολοφονία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν (1994) και ο ύποπτος θάνατος του Γιασέρ Αραφάτ φανερώνουν την ισχύ των δυνάμεων, πού καταπολέμησαν τη λύση της συνύπαρξης. Μικρή αμφιβολία υπάρχει ότι αυτές ήταν κυρίως σιωνιστικές.
Πώς η Χαμάς απέκτησε τη δύναμή της; Ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ είχε την τόλμη, ως εκπρόσωπος της διπλωματίας της ΕΕ να τονίσει ότι το Ισραήλ εξόπλισε τη Χαμάς! Πολλά στοιχεία πείθουν ότι το Ισραήλ ανέμενε την εισβολή της Χαμάς, μάλιστα προετοίμασε το έδαφος εξασθενίζοντας τη φύλαξη τμήματος των συνόρων του. Οι άκρως εντυπωσιακές επιτυχίες του κατά της Χεσμπολάχ και άλλων αντιπάλων του φανερώνουν τις ικανότητές του στους τομείς της κατασκοπίας και της τεχνολογίας. Συνεπώς η Χαμάς αποδείχθηκε ο «χρήσιμος ηλίθιος», για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο γενοκτονίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Κατά πάγια τακτική και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να συναντηθεί πρώτα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δείχνοντας όχι βέβαια τις άκρως φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά ποια είναι η όντως πλανητική δύναμη. Και βέβαια το κράτος του Ισραήλ ίσως να μην είχε ιδρυθεί, αν δεν στηριζόταν όχι βέβαια από τα θεωρούμενα ισχυρά κράτη, αλλά από το διεθνές τραπεζικό σύστημα, το απολύτως ελεγχόμενο από τον διεθνή σιωνισμό, που έχει καταστήσει υποτελείς σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις, αν όχι όλες! Μάλιστα ο Τραμπ έσπευσε να δώσει λύση στο πρόβλημα προτείνοντας την εκτόπιση του συνόλου των Παλαιστινίων, όχι μόνο από τη Γάζα αλλά και από τη δυτική όχθη του Ιορδάνη!
Οι άγριοι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και εντείνονται, καθώς έχει εξαρθρωθεί η Χεσμπολάχ και η Συρία, υπό το νέο καθεστώς έχει καταστεί πλήρως ανίσχυρη να απειλήσει το Ισραήλ, αφού αυτό φρόντισε να πλήξει καίρια όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας. Εκκλήσεις προς ένταση της βοήθειας από οργανώσεις με ευαισθησία προς αποφυγή του θανάτου, από τον οποίο απειλούνται βρέφη και νήπια προσφύγων Παλαιστινίων, λόγω ασιτίας και αδυναμίας περίθαλψης, δεν φαίνεται να συγκινούν τους Ευρωπαίους ηγέτες της παρακμής. Αυτοί έχουν στραμμένο το βλέμμα τους αποκλειστικά στην Ουκρανία, όπου πρέπει να θυσιαστεί και ο τελευταίος μαχητής προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων όχι βέβαια των ευρωπαϊκών λαών. Τρεις ευρωπαϊκές χώρες τόλμησαν να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος. Όχι πως αυτό έχει ουσιώδη σημασία για τις εξελίξεις, αλλά συνιστά πράξη ήθους. Πρόσφατα, υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε ότι το Ισραήλ είναι χώρα που σέβεται την ανθρώπινη ελευθερία και είναι ο ισχυρότερος κι καλύτερος σύμμαχος της Ελλάδος! Και δεν είναι ντροπή για τη χώρα μας να έχει τέτοιους συμμάχους και υπουργούς, που το υποστηρίζουν! Είμαστε σταθερά στη σωστή πλευρά της ιστορίας!
Ας αναμείνουμε τις εξελίξεις.
«Μακρυγιάννης»
Με τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ. Τα ψηφίσματα του εξαγγέλονται συνέχως. Οι συζητήσεις όλων των μελών διαρκούν ολόκληρα ημερόνυχτα. Το ΝΑΤΟ που είναι στη ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ? Δήλωσε την παρουσία του στη ΚΥΠΡΟ!… Εκεί έκανε τίποτα. Όπως και να έχει και τότε φάντασμα και τώρα σκιά στα παραπάνω μέτωπα. Προφανώς δεν θέλουν να λύσουν τα παραπάνω προβλήματα. Όλοι τους για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Αλλοίμονο στον άμαχο πληθυσμό. Ισχύει διαχρονικά ο νόμος “ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΘΩΟΣ/ΑΔΥΝΑΜΟΣ. Ωραία δικαιοσύνη έχουμε. Περιβαλλόμεθα από νομιμοφάνεια και αληθοφάνεια. “Γίναμε πολιτισμένοι κανίβαλοι”.
Σκίζεις στη συνωμοσιολογία. Α, παράτα μας ,ρε Παπαδημητρίου. Άφησες τη Θεολογία και τη Φιλοσοφία και σήμερα έπιασες τη γεωπολιτική ανάλυση.
Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη. Διαβάζεις το όνομα Παπαδημητρίου και παθαίνεις αλλεργικό shock !
Είδες; Είμαι δαιμονισμένος και θέλω εξορκισμό με φτηνή σκηνοθεσία. Βασίλω και Ψωροκωσταινα έχουν καταστησει την Ελλάδα μυαλά σαν τα δικά σας.
Μην εκπλαγεί κανείς, όταν δει να ανοίγει μια νέα “διώρυγα του Σουέζ”, Ισραηλινών συμφερόντων, πιο ανατολικά της σημερινής, η οποία θα καταλήγει στη Μεσόγειο περνώντας από τη σημερινή Γάζα. Είναι πολλά τα εκατομμύρια…