Εορδαία: Δέντρα χωρίς καρπούς λόγω καιρικών συνθηκών

2 Ιουνίου 2025
10:31
Κανένα σχόλιο

Βοήθεια από την Πολιτεία ζητούν οι κερασοπαραγωγοί των Πύργων και της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας για να παραμείνουν, όπως αναφέρουν, στον τόπο τους και να μην μεταναστεύσουν καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες στις αρχές της Άνοιξης έπληξαν τις καλλιέργειες τους προκαλώντας ζημιές που, σύμφωνα με τους αγρότες, φτάνουν σε ποσοστό 100%.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι καλλιέργειες στο Βέρμιο και όχι μόνο, όπως σημειώνουν παραγωγοί, βρίσκονται στο έλεος της κλιματικής αλλαγής. Πέρυσι ο καύσωνας, φέτος ο παγετός, συρρίκνωσαν, όπως λένε, το εισόδημά τους, δεδομένου ότι και τα μήλα έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο ποσοστό από τις αλλαγές του καιρού. Την ίδια στιγμή, προσθέτουν, «τρέχουν» οι οφειλές προς τους γεωπόνους, ακόμη από το 2024, αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις, ενώ δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις, καθώς – και με βάση το μέτρο 30 – έχουν εξαιρεθεί από τον κανονισμό του ΕΛ ΓΑ.

 

EΡΤ Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι