Δεν λέει να απομακρυνθεί από την περιοχή η μεγάλη αρκούδα που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα γνώριμη παρουσία στον Φούφα Εορδαίας. Το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιουνίου, η αρκούδα εμφανίστηκε εκ νέου μέσα στον οικισμό, παρατείνοντας την ανησυχία των κατοίκων. Οι κάτοικοι ζητούν άμεση κινητοποίηση από τις αρμόδιες αρχές για την απομάκρυνση ή αποτροπή επανεμφάνισης του άγριου ζώου, καθώς η παρουσία του φαίνεται να έχει αποκτήσει πλέον μονιμότερο χαρακτήρα.
Πριν τριάντα χρόνια ήταν πενήντα αρκούδες στην Ελλάδα. Σήμερα είναι πεντακόσιες. Τα αποτελέσματα του Αρκτούρου
πριν 30 χρόνια δεν είχε Εγνατία θέλαμε Εγνατία κοψανε τα βουνά στα δύο,, τώρα μπολτοζες τσάπες στα βουνά για ανεμογεννήτριες και φταίει ο Αρκτούρος… Έχουν καταπάτηση όλα τα βουνά πράσινη ανάπτυξη
Γνωρίζεις πόσο χωροκτητικα ζώα είναι και πόσο χώρο χρειάζονται;
Μεγάλη δεν τη λες πάντως
Για όλα φταίει το χειρότερο ζώο που είναι ο άνθρωπος, ποιός γέμισε τις ανέπαφες μέχρι χθες βουνοκορφές με τα σκουπίδια που λέγονται ανεμογεννήτριες, και τα υπόλοιπα βουνά και κάμπους με φωτοβολταϊκά;
Είναι απολύτως φυσιολογικό να μετακινηθεί η αρκούδα, και να αναζητήσει βιότοπο.
Αυτός ο πλανήτης αν δεν το καταλάβατε ανήκει και σε άλλα ζώα, εκτός από τον άνθρωπο, και δεν έχει το δικαίωμα να τα ενοχλεί.