Θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει στο Αμύνταιο, με την ακύρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και τις σχετικές αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, πήρε το πρωί του Σαββάτου (14/6) ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ΠΕΔ.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η ελευθερία της έκφρασης είναι δεδομένη ως εκεί που δεν επηρεάζει και δεν καταπατά τα δικαιώματα των άλλων. Επομένως, και επίσης πρέπει σε όλα αυτά να αναδεικνύεται ο πολιτισμός και όχι οι διάφορες και μάλιστα οι διάφορες εκεί που δεν υπάρχουν».
Επίσης, αποκάλυψε ότι έχουν ζητηθεί κατευθύνσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Κλείνοντας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι επόμενες πολιτιστικές δράσεις στην περιοχή θα διεξαχθούν ομαλά, στέλνοντας ένα μήνυμα ψυχραιμίας και ενότητας προς κάθε πλευρά.
Πολυ καλά τα είπε, ο πολιτισμός ενώνει και δεν χωρίζει, άρα τραγούδια που λένε ότι οι Έλληνες είναι τύραννοι και κατακτητές της Μακεδονίας δεν πρέπει να λέγονται γιατί προάγουν το μίσος και δεν ενώνουν τους πολίτες.
Δηλαδή, το γεγονός οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και ολοκληρώνονται 3-4 τα χαράματα δεν καταπατά δικαιώματα;; Γιατί το δικό μου δικαίωμα στην ξεκούραση και ησυχία, καταπατάται πολλάκις και ανερυθρίαστα. Άρα ορθά έχουν διακοπεί και κανείς λογικός άνθρωπος που σέβεται τον διπλανό του, δεν έχει στεναχωρηθεί με την εξέλιξη.
Υπάρχουν κέντρα με κατάλληλη ηχομόνωση που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις εκδηλώσεις αυτές.
Αλλά ποιος τον έχασε τον σεβασμό και το πολιτισμό, για να το βρουν οι Αμυνταιώτες;;
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Μαζί σου. Ωστόσο, δυστυχώς το θέμα εδώ δεν έχει καμία σχέση με αυτό….
Καλά δεν σχολιάζω την αιτία που έχει συμβεί όλο αυτό, γιατί πραγματικά δεν ξέρω πως θα μπορούσα να σχολιάσω. Και σίγουρα δεν την θεωρώ ουσιαστική αιτία απαγόρευσης καθώς δεν με προσβάλλει ούτε η μουσική, ούτε η γλώσσα.
Ναι στις εκδηλώσεις (παντός είδους) με σεβασμό στο ωράριο. Αυτή είναι η δική μου θέση.
Απο ποιον απο τον Γιάννη Λοβερδο ;;;; Χαχαχαχαχα
Περιφερειάρχη γιατί ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα;