prwtoselida


       

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνεργασία και δράσεις με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους

19 Ιουνίου 2025
12:04

Με τους Προέδρους και μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας καθώς και με εκπροσώπους και επιστημονικούς συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης συναντήθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος.

Θεσμικά ζητήματα των Κυνηγετικών Συλλόγων καθώς και τα πεδία δράσης συνεργασίας και υποστήριξης αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης, με τον κ. Αμανατίδη να αναγνωρίζει τον ρόλο και την συμβολή τους στην προστασία του φυσικού και θηραματικού πλούτου, υπογραμμίζοντας την συνεργασία που αναπτύσσεται στην βάση του εθελοντισμού, με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και των δασικών υπηρεσιών.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η διαχείριση της παρουσίας μεγάλου πληθυσμού αγριόχοιρου και των επιπτώσεων τόσο στα ζητήματα των καταστροφών που προκαλούν όσο και  σε αυτά των ιογενών νόσων, προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις, (αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με την ταυτοποίηση και την στείρωση των κυνηγετικών σκύλων) όπως επίσης και οι δυνατότητες σύμπραξης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Τουριστικής Προβολής και προγραμμάτων Interreg για την προστασία και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας.

9 σχόλια

  • Τα χατίρια να τους κάνετε μην ξεχάσετε αντίθετα με όλους τους νόμους!! Άιντε από εκεί, με το ψάρεμα ψηφοφόρων παντού!!

    • Δεν είναι χατίρι, είναι ανταπόκριση για συνεργασία σε έναν νόμο 4830/2021 αντιεπιστημονικό και φασιστικό. Μπράβο στον περιφερειάρχη

      • Φασισμός είναι να βγαίνεις με όπλο να σκοτώνει απροστάτευτα πλάσματα στο δάσος που τρέχουνε τρομοκρατημένα για να σώσουν τη ζωή τους. Φασισμός είναι να έχεις κυνηγετικά σκυλιά σε άθλιους χώρους να τα αναγκάζεις να ζευγαρώνουν και να κάνεις πάσα τα κουτάβια τους όπου να ναι μεταξύ σας ή να τα παρατάς στον δρόμο για να μην πληρώσεις τα έξοδά τους. Η αλήθεια είναι ότι λάθος ζώα στηρώνουμε αλλά δυστυχώς μέχρι να συμμαζευτεί η κατάσταση με τα αδέσποτα, που εσείς έχετε δημιουργήσει, δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από τους στείρωση. Να συμμαζέψετε το 90% όσων ανήκουν στου συλλόγους σας και τους λαθραίους και είναι βάρβαροι και να τα αφήσετε αυτά που ξέρετε που θα βγάλετε παράνομο τον νόμο. Το ακούσαμε και αυτό.

  • Ο πρωτος Περιφερειάρχης που μας άκουσε και ενδιαφέρθηκε για τα ζητήματα που μας απασχολούν. Ελπίζουμε να δωθούν λύσεις απο το κεντρικο κράτος

  • Αν το κράτος συνεχίσει να θέλει να αφανίσει τους κυνηγούς τοτς να δω ποιος θα μαζευει τα αγριογουρουνα απ τις αυλες. Οι αρκουδες θα μπαινουν στα σαλονια. Χωρις κυνηγετικα σκυλιά μονο η Ελλαδα θελει να μεινει.

    • Τα κυνηγητικά σκυλιά σκοτώνονται από τα άγρια ζώα που αναφέρετε. Είναι αδύναμα μπροστά τους σαν να τους τα στέλνετε έτοιμα στο πιάτο για τροφή. Οπότε ούτε σε αυτό είστε χρήσιμοι αλλά σκοτώνετε μαζί και τα δικά σας ζώα εκτός από κανένα αδύναμο λαγουδάκι.. Καλύτερα να χορεύουν οι αρκούδες και τα αγριογούρουνα κοντά μας παρά εσεις που δεν σέβεστε ούτε τα ίδια τα σκυλιά σας!

  • Ο Περιφερειάρχης ειναι ο μονος που ακούει όλους τους κλάδους και προσπαθει να δωσει λυσεις. Μας άκουσε και προσπαθει να βρεθει λυση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι