Ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, οι παιδικές γαστρονομικές εκδηλώσεις στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης

7 Οκτωβρίου 2017
09:22
Κανένα σχόλιο

Η ταβέρνα στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης είναι έτοιμη, το παντοπωλείο στήνεται, η κάβα όλο και γεμίζει από τοπικούς οίνους. Ο σεφ Χρήστος Γανίτης ετοιμάζει το Σάββατο το πρωί μπουγάτσα μαζί με τους τους μικρούς φίλους δίπλα στα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής μας. Τα παιδιά θα πάρουν ένα υγιεινό πρωινό, θα φορέσουν ποδιές και θα περιηγηθούν στην τοπική κουζίνα μέσα από γευσιγνωστικές εμπειρίες.

Σάββατο 07-10-2017

12:00-14:00 «Τα παιδιά βάζουν ποδιά και σκούφο μαζί με το σεφ Χρήστο Γανίτη»

Τα παιδιά γνωρίζουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας , κατασκευάζουν χαρούμενες φατσούλες με λαχανικά, γεύονται ένα υγιεινό πρωινό με γαλακτοκομικά της περιοχής.

19:30-21:30 «Γεύσεις του τόπου μου στην ταβέρνα της πλατείας από το σεφ Θεόδωρο Καραθανάση»

Στην παραδοσιακή ταβέρνα τοπικοί σεφ ετοιμάζουν δείπνο στους επισκέπτες με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Άρη Παυλίδη και τον Κώστα Χόντο.

Κυριακή 08-10-2017

12:00-14:00 «Γνωρίζω το μούστο»

Τα παιδιά γνωρίζουν το μούστο και τα υποπροϊόντα του, δοκιμάζουν τοπικά εδέσματα και παρασκευάζουν τα δικά τους.

13:00-14:00 «Ο παγωτατζής περνά»

Ο παγωτατζής περνάει προσφέροντας αγνό παγωτό σε χωνάκι.

18:00-21:30 1ος Διαγωνισμός Μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης»

Καταρτιζόμενοι των ΙΕΚ Μαγειρικής Τέχνης εμπνέονται από τα τοπικά προϊόντα και διαγωνίζονται για το καλύτερο τοπικό πιάτο.

18:30-19:30 «Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία»

Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία μέσα από την προβολή και δοκιμή διαφόρων ειδών πίτας με μαθήματα ανοίγματος φύλλου.

(20:00 Τροχαία –κλήρωση ποδηλάτων)

19:30-21:30 «Τοπικές σπεσιαλιτέ από τη σεφ Νανά Γκαμπούρα»

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ταβέρνας η Νανά Γκαμπούρα ως πρεσβευτής της τοπικής κουζίνας μαγειρεύει τοπικές σπεσιαλιτέ με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.