prwtoselida


       

Δημοτική Αρχή Γρεβενών: «Η πολιτική υποκρισία δεν έχει θέση στην ανάπτυξη των Γρεβενών»

27 Ιουνίου 2025
09:58
Κανένα σχόλιο

Με αφορμή τα όσα ψευδώς και ανεύθυνα διατυπώθηκαν σε δημόσια ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών, κρίνουμε αναγκαίο να επισημάνουμε τα εξής, προς αποκατάσταση της αλήθειας και την πλήρη ενημέρωση των πολιτών:

  1. Η εταιρεία που επιλέχθηκε — κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία — από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Γρεβενών, κατέθεσε πρώτη αίτηση (Αρ. Πρωτ. 6691/27-05-2025) για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.
    Η δεύτερη ενδιαφερόμενη εταιρεία υπέβαλε αίτηση μεταγενέστερα, στις 12-06-2025 (Αρ. Πρωτ. 7540).
    Κατά συνέπεια, ο ισχυρισμός του κ. Τριγώνη περί «εκ των υστέρων» αίτησης της επιλεγείσας εταιρείας είναι παντελώς ψευδής και παραπλανητικός.
  2. Η επιλεγείσα εταιρεία έχει έδρα εντός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ήδη συνεργάζεται με τοπική επιχείρηση των Γρεβενών — στοιχείο που αξιολογήθηκε θετικά από τη Δημοτική Επιτροπή και που ενισχύει την πολιτική της Δημοτικής Αρχής για στήριξη της τοπικής οικονομίας και ανάδειξη της περιφερειακής συνείδησης, όπως ξεκάθαρα υπογράμμισε και ο Δήμαρχος Γρεβενών κατά την τοποθέτησή του στη σχετική συνεδρίαση.
  3. Αντιθέτως, η δεύτερη εταιρεία έχει έδρα στην Αθήνα και δεν παρουσίασε αντίστοιχους δεσμούς με την τοπική κοινωνία. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η επιλογή της πρώτης πρότασης έγινε με διαφάνεια και με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής, όχι βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων.
  4. Η δημιουργία του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας στα Γρεβενά δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την υπογραφή σύμβασης με την επιλεγείσα εταιρεία. Η απόφαση ελήφθη έγκαιρα και με πλήρη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Κατά συνέπεια, ουδεμία ευθύνη μπορεί να αποδοθεί στη Δημοτική Αρχή για καθυστερήσεις ή ενδεχόμενες απώλειες του έργου.
  5. Τέλος, προκαλεί, τουλάχιστον, αλγεινή εντύπωση η στάση του κ. Τριγώνη, να «μας κουνάει το δάχτυλο»  και να κινδυνολογεί περί του κινδύνου «να χαθεί ακόμη μια ευκαιρία αξιοποίησης πόρων και δομών για τα Γρεβενά» όταν στο πρόσφατο παρελθόν χάθηκε για τα Γρεβενά το Πρόγραμμα LEADER, εξαιτίας της απόφασής του να εμπιστευθεί εταιρεία εκτός Περιφέρειας, παραμερίζοντας τότε τις τοπικές δυνατότητες.

Η Δημοτική Αρχή Γρεβενών πορεύεται με σοβαρότητα, διαφάνεια και ευθύνη, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της περιοχής μας.
Δεν θα επιτρέψουμε η παραπληροφόρηση και η πολιτική, προσωπική εμπάθεια κάποιου, που νοιάζεται μόνο για τη προσωπική του πολιτική επιβίωση, να εμποδίζει την πρόοδο των Γρεβενών.

Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη – και είναι με τα Γρεβενά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι