prwtoselida


       

Καλλιόπη Βέττα: «Κοινοβουλευτική Παρέμβαση για το Ψηφιακό Πελατολόγιο στα Συνεργεία Οχημάτων – Αίτημα για διάλογο και στήριξη των μικρών επιχειρήσεων»

30 Ιουνίου 2025
16:04

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κα. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει γύρω από την εφαρμογή του Ψηφιακού Πελατολογίου στα συνεργεία οχημάτων.

Η αναφορά βασίζεται στην από 27.06.2025 επιστολή του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων & Μηχανημάτων Ν. Κοζάνης «Ο Άγιος Ιλαρίων», όπου αποτυπώνονται οι προβληματισμοί του κλάδου των επισκευαστών για την εφαρμογή του Ψηφιακού Πελατολογίου, σε συνέχεια των ενστάσεων που έχει διατυπώσει η αντίστοιχη Πανελλήνια Ομοσπονδία τους (ΟΒΕΑΜΜΕ).  Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, το μέτρο τίθεται άμεσα σε εφαρμογή από 01.07.2025, χωρίς να έχει προηγηθεί η δέουσα διαβούλευση, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρμετρα οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου που καλούνται να το εφαρμόσουν.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αυτές, που συχνά αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από πολύ μικρό εργαζομένων-τεχνικών, πρόκειται να επιβαρυνθούν με έξτρα οικονομικό, διοικητικό και γραφειοκρατικό φόρτο εργασιών, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί κάποιου είδους εκπαίδευση στη χρήση αυτού του ψηφιακού εργαλείου ή κάποια περίοδος προσαρμογής στη διαδικασία.

Ως εκ τουτου η κ. Βέττα καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτουν οι επισκευαστές και να ανταποκριθεί στο αίτημα των συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου για άμεση έναρξη συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε μέσα από τη διαλογική διαδικασία να εξευρεθούν λύσεις κοινής αποδοχής.

 

2025-06-30 Βέττα_για ψηφιακό πελατολόγιο συνεργείων οχημάτων

3 σχόλια

  • Σε ότι πάει να κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της φοροδιαφυγής πετάγονται μικροκομματικά απολιθώματα να πάνε κόντρα και να το σταματήσουν. Όχι κυρία μου, να εφαρμοστεί, δεν είμαστε κάποιοι κορόιδα να πληρώνουμε αυτόματα τους φόρους και κάποιοι να ξεγλυστράνε.

  • Δηλαδή κ. Βέττα δεν υπάρχει φοροδιαφυγή στα επαγγέλματα αυτά ; Έχετε κάποια πρόταση για την πάταξη της φοροδιαφυγής ; Στα χρόνια τα ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από τους επίσημους προϋπολογισμούς , έχουμε κάθε χρόνο περίπου ένα δις το χρόνο αύξηση των έμμεσων φόρων . Και μείωση των άμεσων , αυτό το θεωρείται δίκαια φορολογική πολιτική ;

  • Παρά το ότι δεν συμφωνώ στο να γίνεται εργαλείο ποίηση κάθε μέτρου που περνάει η εκάστοτε κυβέρνηση.Διαβάζοντας το νέο μέτρο διαπίστωσα ότι θα αναγράφονται και τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου Καθώς και τα παραστατικά που θα κόβονται . Τούτο σημαίνει πλήρη διασταύρωση και των οικονομικών που θα πληρώσει και ο πελάτης. Όταν θα έρθει το κράτος στον κάθε ένα μας για διασταύρωση εξόδων μην μας παραξένεψει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι