prwtoselida


       

Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία: “Απαράδεκτη η καταδίκη των αγροτοκτηνοτρόφων Καστοριάς – ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων”

9 Ιουλίου 2025
10:39
Κανένα σχόλιο

Τα μέλη και οι φίλοι της Αρ.Συ Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία συμπαραστέκονται και στηρίζουν τους 11 αγρότες και κτηνοτρόφους της Καστοριάς, οι οποίοι καταδικάστηκαν τη Δευτέρα 7/7/2025 σε 6 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και πρόστιμο 300 ευρώ ο καθένας.

Οι διωκόμενοι αγωνιστές τόνιζαν στο δικαστήριο ότι υλοποίησαν την συλλογική απόφαση που πάρθηκε μέσα από Γενική συνέλευση των αγροτών στα πλαίσια μιας μακράς περιόδου κινητοποιήσεων. Επίσης οι υπάλληλοι του τελωνείου στις μαρτυρίες τους είπαν πώς όλα έγιναν ειρηνικά χωρίς εντάσεις και πως δεν διαταράχτηκε η λειτουργία της υπηρεσίας.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ και η ελεγχόμενη δικαιοσύνη με μεγάλη ευκολία καταδικάζουν κοινωνικούς αγωνιστές αλλά βρίσκουν άπειρους τρόπους να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα (Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ κ.α) και να απαλλάξουν τα δικά τους στελέχη και από τις πολιτικές αλλά και τις ποινικές ευθύνες. Πόσο μάλλον όταν οι  συγκεκριμένοι καταδικασθέντες, συνδικαλιστές αγροτοκτηνοτρόφοι κατήγγειλαν έγκαιρα το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις περίφημες «ελληνοποιήσεις» αναδεικνύοντας εκτός των άλλων τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Δυστυχώς βλέπουμε ότι μετά τη βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά πειθαρχικές διώξεις, εκδικητικές απολύσεις και προσπάθεια τρομοκράτησης στο χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας αλλά και γενικότερα του Δημοσίου, που ουσιαστικά σημαίνουν ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της έκφρασης γνώμης, τώρα εντάσσει σε αυτό το πλαίσιο και τους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Φάνηκε από την αρχή πως η πρόεδρος και η εισαγγελέας είχαν πάρει τις αποφάσεις τους. Ήταν επιθετικές σε κάποιους κατηγορούμενους και πίεζαν προς την κατεύθυνση να αποδειχτεί πως διαταράχθηκε η λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας. Έκλειναν τ’ αυτιά τους στα αιτήματα των αγροτών, στο δικαίωμα στην διαμαρτυρία. Το κλείσιμο των δρόμων και οι αποκλεισμοί δημοσίων υπηρεσιών είναι ο μοναδικός μοχλός πίεσης των αγροτοκτηνοτρόφων για να ακουστούν αφού η Κυβέρνηση και η ΕΕ κλείνουν τα αυτιά τους στα αλλεπάλληλα διαβήματα και τις διαμαρτυρίες τους.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους μας και όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους να σηκώσουμε όλοι μαζί ένα κύμα συμπαράστασης και αντίστασης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας τρομοκρατήσει για να καταστείλει τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας.

Απαιτούμε:

  • Την απόσυρση των κατηγοριών και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.
  • Καμία δίωξη στους αγωνιζόμενους αγρότες – κτηνοτρόφους.
  • Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών – κτηνοτρόφων.

Κοζάνη 9 /7/2025

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι