Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Με την καύση των απορριμμάτων η υγεία μας και το περιβάλλον θα επιβαρυνθούν και η ερημοποίηση της περιοχής μας είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί ακόμα παραπάνω. Αυτά είναι και θα είναι τα αποτελέσματα της απαξίωσης και του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων, στα πλαίσια της «πράσινης μετάβασης».
Η υγεία μας και το περιβάλλον θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.
Αναρωτιόμαστε, αφού, όπως λένε, η καύση απορριμμάτων μπορεί να γίνει με όρους προστασίας του περιβάλλοντος γιατί δεν αξιοποιούν τη σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία για την καύση του λιγνίτη; Γιατί απαξιώνουν ένα εγχώριο καύσιμο που μπορεί να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας;;
Εμείς οι συνταξιούχοι λέμε, όχι στις επενδύσεις που σκοτώνουν τις ζωές μας και το περιβάλλον.
Γι αυτό το ΔΣ του σωματείου μας αποφάσισε μετά από έκτακτη συνεδρίασή του να συμμετάσχει στη σύσκεψη σωματείων και φορέων την Πέμπτη 21/8 στις 8μμ στο Δημαρχείο Εορδαίας.
Λέμε όχι στην καρκινογόνο καύση απορριμμάτων
Κοζάνη 19/8/2025