Γρεβενά – Πάρκο Μανιταριών – Όλα έτοιμα για την 19η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

21 Αυγούστου 2025
18:23
Κανένα σχόλιο

Με ελεύθερη είσοδο, πλούσιες δράσεις, μουσικές συναυλίες, μανιταρομαγειρικές, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, η κορυφαία γιορτή μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στην Ελλάδα υπόσχεται και φέτος να προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε όλους.

Η 19η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού ανοίγει τις πύλες της από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου 2025 στο καταπράσινο Πάρκο Μανιταριών στα Γρεβενά.

Η Γιορτή- θεσμός, με πανελλήνιο χαρακτήρα και διεθνή απήχηση, αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Κύπρο, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την Ομογένεια, καθιστώντας τα Γρεβενά σημείο συνάντησης και ανταλλαγής εμπειριών για μανιταρόφιλους και φίλους της φύσης.

Εκδηλώσεις και δραστηριότητες:

Στο 24 στρεμμάτων Πάρκο Μανιταριών θα λειτουργούν:

  • Ταβέρνα και αναψυκτήριο
  • Έκθεση μανιταροπροϊόντων, τοπικών προϊόντων και καλλιτεχνικών δημιουργιών με θέμα το μανιτάρι
  • Ζωντανές μανιταρομαγειρικές με τα 7 τεράστια τηγάνια του συλλόγου
  • Συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες: Sakis Dovolis Trio & Nick Dounousis, Δημήτρης Βαβλιάρας, Γιώργος Μιχαήλ και οι Περιπατητές Βυθού, Manitarock, Athera, De Facto, Mob Art Band, Bailemos, Γιώργος Καρράς, Χορικός Διθύραμβος
  • Παρουσίαση ανεύρεσης τρούφας με εκπαιδευμένα σκυλιά
  • Επίδειξη ξυλογλυπτικής με αλυσοπρίονα από 15 καλλιτέχνες
  • Πεζοπορίες, περιηγήσεις και off-road διαδρομές
  • Κολύμπι στον ποταμό Βενέτικο
  • Διανομή δωρεάν σπόρων και φυτών από τους Σπορίτες Κοζάνης
  • “Παρέλαση των ξωτικών” το Σάββατο (12:30) με τη συνοδεία της μπάντας «Κριτσάου»

Για τα παιδιά:

Ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος με ψυχαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες, υπό την εποπτεία παιδαγωγών και ειδικών.

Είσοδος και Παροχές:

  • Ελεύθερη είσοδος
  • Δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις δράσεις
  • Χιλιάδες δωρεάν μερίδες φαγητού
  • Διαθέσιμος χώρος για κατασκήνωση

Στη διάρκεια των 19 χρόνων της, η Μανιταρογιορτή έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός , που συνδυάζει τη γνώση με την ψυχαγωγία, τη γαστρονομία με την παράδοση και τη δημιουργικότητα με την οικολογική ευαισθησία.

Περισσότερο από μια γιορτή γεύσης και πολιτισμού, η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού αποτελεί μοναδικό όχημα εξωστρέφειας και προβολής του τόπου μας. Ο Δήμος Γρεβενών, στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση, ενισχύοντας τη δυναμική της

Συνδιοργανωτές:

Οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδας, ο Δήμος Γρεβενών, η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Γρεβενών, με τη συμμετοχή δεκάδων τοπικών συλλόγων, φορέων, οργανισμών, επαγγελματιών, επιστημόνων, καλλιτεχνών και εθελοντών.

Σας περιμένουμε σε μια μοναδική γιορτή φύσης, γεύσεων, γνώσης και πολιτισμού!

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025»: Δημιουργώντας Αναμνήσεις !!!

Σύνδεσμος βίντεο

https://youtu.be/i6-f6yJU3ds

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι