Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είναι Τιμώμενη Περιφέρεια στη 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα διεξαχθεί από 6 έως 14 Σεπτεμβρίου 2025. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η Περιφέρεια προγραμματίζει δύο παράλληλες δράσεις για την ανάδειξη της ταυτότητας και του πολιτισμού της.
-
Τελετή Εγκαινίων
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 13:00, στον χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με σύντομους χαιρετισμούς και ελαφριά δεξίωση. -
Γαστρονομική και Χορευτική Εκδήλωση
Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025, θα διοργανωθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας με παραδοσιακές συνταγές της Δυτικής Μακεδονίας και πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, προσφέροντας αυθεντική εμπειρία στους επισκέπτες.
Το κόστος για την υλοποίηση των παράλληλων δράσεων υπολογίζεται σε 10.000 € (πλέον Φ.Π.Α.), ενώ η συνολική συμμετοχή της Περιφέρειας στη ΔΕΘ εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Τόσο μα τόσο προβλέψιμοι…
Φρου φρου και αρώματα…
Δεν αντέχουμε άλλες τιμές…
Η μπαταρία της Ευρώπης…
Το σκουπιδαριό της Ελλάδας…
Και τα παιδιά μας φεύγουν…
Δώστε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.
Άντε και κάνα τυροπιτάκι η γιαπρακι.
Όλα καλά εκεί στη ΖΕΠ;