kozan.gr: «Από αδιαφορία – των κτηνοτρόφων – τα κρούσματα ευλογιάς» είπε ο Π. Χαρούμενος – Έντονη αντίδραση Κασαπίδη: «Τρομάζω! Δηλαδή εν γνώσει της περιφερειακής αρχής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αδιαφορία για μία ζωονόσο που θερίζει και δεν κάνουμε συναγερμό;” – H παρέμβαση Αμανατίδη (Βίντεο)

27 Αυγούστου 2025
22:42
Κανένα σχόλιο

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας το βράδυ της Τετάρτης (27/8),  κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλη Χαρούμενου, για τα δύο κρούσματα ευλογιάς που εμφανίστηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες, ένα στη Φλώρινα πριν από έναν μήνα και ένα στο χωριό Πτελέα Κοζάνης τις προηγούμενες μέρες. Ο κ. Χαρούμενος υπογράμμισε πως «από αδιαφορία παρουσιάστηκαν τα κρούσματα», εννοώντας ότι οι κτηνοτρόφοι είχαν ενημερωθεί αναλυτικά αλλά δεν τήρησαν τα μέτρα.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, «πιάστηκε» από τη συγκεκριμένη αναφορά κι αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι «τρομάζει» όταν ακούει για αδιαφορία: «Εν γνώσει της περιφερειακής αρχής ότι υπάρχει αδιαφορία για μία ζωονόσο που θερίζει και δεν κάνουμε συναγερμό; Τι μέτρα πήρατε για την αδιαφορία; Καταγγέλλουμε αδιαφορία της αρμόδιας Περιφερειακής Αρχής για θέματα ζωτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρούμενος, εμφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του κ. Κασαπίδη, επανήλθε σε έντονο ύφος: «Κύριοι συνάδελφοι, συγγνώμη, αυτό καταλάβατε; Αυτό που καταλάβατε μόνο εσείς το καταλάβατε κ. Κασαπίδη. Εγώ μίλησα καθαρά για αδιαφορία των ίδιων των κτηνοτρόφων, παρότι έγιναν τόσες ενημερώσεις κι όχι της Περιφέρειας. Είμαι κι εγώ κτηνοτρόφος και ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Όμως εδώ λέμε αλήθειες: όταν έχεις ενημερωθεί για τα μέτρα και δεν τα εφαρμόζεις, μετά εμφανίζονται τα κρούσματα. Αυτό εννοούσα, τίποτα περισσότερο. Εσείς κύριε Κασαπίδη επιλέξατε να το διαστρεβλώσετε. Μόνο εσείς καταλάβατε έτσι τα λόγια μου».

Την αντιπαράθεση έκλεισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, παίρνοντας το λόγο για να διευκρινίσει τα λεγόμενα του Αντιπεριφερειάρχη: «Με το πρώτο κρούσμα στη Φλώρινα, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φλώρινας κι Αγροτική Ανάπτυξης με τις υπηρεσίες δεν άφησαν να προχωρήσει η ευλογιά. Η μόνη περιφέρεια όταν η Θεσσαλία βράζει. Αυτό που είπε ο κ. Χαρούμενος ήταν πως ο περιορισμός της ασθένειας είναι και θέμα προσωπικής ευθύνης. Αυτό είπε, τίποτε άλλο. Οι υπηρεσίες έκαναν τη δουλειά τους και οι κτηνοτρόφοι ενημερώθηκαν», τόνισε, φέρνοντας και παραδείγματα ελέγχων που έγιναν.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι