Στο θεατρικό εργαστήρι μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε αγαπάει τις τέχνες και ενδιαφέρεται ειδικότερα να προσεγγίσει την τέχνη του θεάτρου. Το εργαστήριο είναι βιωματικό και το μόνο που απαιτεί είναι διάθεση για γνώση, διασκέδαση και συνεργασία.
Στο εργαστήρι διδάσκονται βασικά εργαλεία που ξεκλειδώνουν τον άνθρωπο που θα ήθελε να ασχοληθεί ενεργά με το θέατρο. Με παιγνιώδη τρόπο οι συμμετέχοντες γνωρίζουν το σώμα τους, την φωνή τους, την υποκριτική τέχνη γενικότερα αλλά και την ομαδικότητα, τη συνεργασία, τη δύναμη της ομάδας.
Στο εργαστήριο διδάσκονται ασκήσεις σώματος, αναπνοής και φωνής, ορθοφωνία και σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμοί οι οποίοι αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της εκπαίδευσης ηθοποιών και ομαδικές ασκήσεις που «λύνουν» το σώμα αλλά επιπλέον συντονίζουν και δίνουν ρυθμό, στοιχεία απαραίτητα για την εκμάθηση πρακτικών. Μέσα από μικρές εργασίες οι σπουδαστές του εργαστηρίου προσεγγίζουν κείμενα μέσω μονολόγων, διαλόγων και ομαδικών σχημάτων. Και φυσικά πολύ θεατρικό παιχνίδι, που το έχουμε ανάγκη σε οποιαδήποτε ηλικία!
Επίσης, στο εργαστήριο διδάσκονται βασικά στοιχεία και μέθοδοι υποκριτικής, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, τεχνικές θεάτρου, σωματικό θέατρο, και υπό συνθήκες οργάνωση παράστασης.
Το εργαστήριο ξεκινάει από τον Οκτώβριο και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 6 μ.μ. – 8 μ.μ. στον χώρο της θεατρικής ομάδας Ονειρόdrama, Βογατσικού 6 στην Κοζάνη. Ένα δίωρο που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να μπείτε στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.
Στο εργαστήριο διδάσκει ο έμπειρος θεατρολόγος Κωνσταντίνος Μπαμπίλας.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6948005097
Υπάρχουν τα εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ που λειτουργούν με επαγγελματίες και προσφέρουν σίγουρα μεγαλύτερη γνώση και καλύτερο περιβάλλον. Τα ερασιτεχνικά θέατρα επιτελούν άλλο σκοπό, πρέπει να υπάρχουν, να χρηματοδοτούνται και να συμμετέχουν κι αυτά στον πολιτισμό.
Μάλλον δεν μπορείε να ξεχωρισετε τις ερασιτεχνικες θεατρικές ομάδες απο τα θεατρικά εργαστήρια στα οποία διδάσκουν επαγγελματιες. Δλδ στα νηπιαγωγεια στελνετε το παιδι σας ανάλογα με το ποιος έχει το νηπιαγωγειο ή με το αν διδασκουν νηπιαγωγοι? Μην μπςρδευομαστε. Κανεις δεν απαγορευει μια θεατρικη ομαδα να λειτουργξσει εργαστηρια στα οποια διδασκουν επαγγελματιες.