prwtoselida


       

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Αναστάσιου Ραφαηλίδη, σε πάνελ συζήτησης της 89ης ΔΕΘ για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

8 Σεπτεμβρίου 2025
15:16

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Αναστάσιος Ραφαηλίδης, συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με θέμα: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα».

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, μεταξύ των οποίων οι: Μάνος Μακρομάλλης (Πρόεδρος ΣΕΚΕΕ), Χρήστος Γιορδαμλής (Διευθύνων Σύμβουλος Prisma Electronics & Πρόεδρος ΣΒΒΕΕ), Αναστάσιος Βασιλειάδης (Ιδρυτής JOIST & Μέλος ΔΣ ΣΕΤΠΕ), Πέτρος Ποδάρας (Συντονιστής Κέντρου Καινοτομίας Περιφέρειας Αττικής), Antony Cassano (Uni Systems), Περικλής Τερλιξίδης (SmartAttica), Γιάννης Κωτσής Γιανναράκης (digiGOV innoHUB), Καθ. Κλειώ Σγουροπούλου (ΠΑΔΑ) και Βασίλης Κατσούρος (ΕΚ Αθηνά).]

Ο κ. Ραφαηλίδης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε: Την ανάγκη στρατηγικού σχεδίου και συνεργασιών, αντί αποσπασματικών δράσεων. Τις παρεμβάσεις που ήδη υλοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία, όπως η Περιφερειακή Ψηφιακή Στρατηγική, η Προγραμματική Σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΔΥΤΕ, τα Μνημόνια Συνεργασίας με τον digiGOV-innoHUB και τον Κόμβο Καινοτομίας SYNERGiNN, η ανάπτυξη GovTech λύσεων, καθώς και την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον ίδιο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την επέκταση του «Φάρου AI Factory». Καθώς και ότι είναι προτεραιότητα να μη μείνει κανένας πολίτης και καμία επιχείρηση πίσω στην ψηφιακή μετάβαση.

Στο κλείσιμο, ο Αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε φορείς, επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα για συνεργασία, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπήρξε θετικό ενδιαφέρον για δια ζώσης συναντήσεις στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο επαφών του στη ΔΕΘ, ο κ. Ραφαηλίδης είχε συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, κ. Σταύρο Ασθενίδη, τον οποίο προσκάλεσε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για περαιτέρω συνεργασία, καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΔΥΤΕ, κ. Στέφανο Κόλλια, και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Κατσιάνη. Στις συζητήσεις αυτές παρουσιάστηκε το περιεχόμενο της πρότασης για το έργο «AI Factory», με κοινή αναμονή την απάντηση από τον ευρωπαϊκό οργανισμό EuroHPC.

10 σχόλια

  • Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας είναι πολύ τυχεροί που έχουν ένα τέτοιο αντιπεριφερειάρχη.Πρωτοι στην αερολογια και στα παπατζηλικια.

  • Μπράβο Τάσο. Λυπάμαι για τα σχόλια που σίγουρα γίνονται χωρίς να διαβάσουν το κείμενο. Πείτε μου ποτέ ασχολήθηκε άλλος τόσο ενεργά με το ψηφιακό. Κανένας. Μάλλον κάτι κάνει καλά για να λέτε ότι λέτε

    • Λυπάμαι που θα σου χαλάσω το αφήγημα, αλλά κι άλλοι ασχολήθηκαν. Ίσως όμως ήταν μετριοπαθείς και δεν εστιαζαν στην αυτοπροβολή τους, όπως ο συγκεκριμένος. Ίσως πάλι γι’αυτό τους εκτίμησε ο κόσμος και τους έβγαλε πρώτους σε σταυρούς την προηγούμενη φορά… Λίγη ταπεινοτητα και σοβαρότητα, λοιπόν, δε βλάπτει.

  • “Την ανάγκη στρατηγικού σχεδίου και συνεργασιών, αντί αποσπασματικών δράσεων”… ¨Οπου και να το πεις αυτό ¨κολλάει” ..Πόσο μπροστά είναι αυτός ο αντιπεριφερειάρχης…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι