Επιχειρήσεις, από τα Γρεβενά, που φιλοξενούν Σύριους πρόσφυγες, απαντούν, μέσω του kozan.gr, στα σχόλια της Γ. Ζεμπιλιάδου

3 Ιανουαρίου 2017
13:21

 

Γρεβενά 3/1/2017

Από: Επιχειρήσεις που φιλοξενούν Σύριους πρόσφυγες.

Προς: kozan.gr

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην επιστολή της κυρίας  Γ. Ζεμπιλιάδου, μέσω facebook, με πολλούς αποδέκτες: «Όταν οι άλλοι πρωτοπορούν και εμείς μένουμε (σταθερά) στα λόγια…» στις 28/12/2016

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά βλέπουμε άτομα τα οποία είχαν ιδιαίτερη σχέση με το προγραμματισμό της περιφέρειας μας όσο αναφορά την ανάπτυξη, να κάνουνε σχόλια, απλά για να μείνουν στην επικαιρότητα χωρίς καμία πρόταση.

Δυστυχώς τα σχόλια της κυρίας Γ. Ζεμπιλιαδου σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού, στην μοναδική περιφέρεια της Ελλάδας που είναι μακριά από τα συνεχόμενα ρεκόρ ανόδου αφίξεων (κυρίως λόγο θάλασσας), έρχονται να αναδείξουν και να μας προβληματίσουν για την ικανότητα κάποιον ανθρώπων να διοικήσουν τον τόπο μας.


Η άτοπη και άκαιρη αναφορά της στο προσφυγικό και της διαμονής σε καταλύματα των Γρεβενών και της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Μακεδονίας ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν ενοχλεί μιας και αποκλείει την δημιουργία hot spot στην περιφέρεια μας, αλλά, συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασία και συμβάλλοντας στο έπακρο στην τοπική οικονομία.

Η συμβολή της περιφέρειας και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη κυρίου Καρυπίδη είναι καθοριστική για την συγκεκριμένη οικονομική «ανάσα» στην περιοχή μας. Δυστυχώς η άναρχη αύξηση κλινών στην περιφέρεια μας και λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην χώρα μας δημιούργησαν ένα τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας τον ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

 
Λόγω της προσφοράς στέγης στην δύσκολη στιγμή που βιώνουν συνάνθρωποι μας, η πληρότητα των υπολοίπων καταλυμάτων βιώνουν επίπεδα (προ κρίσης). 
Θα παρακαλούσαμε εάν κάποιος θέλει να κάνει την αυτοπροβολή του στις πλάτες ενός ολοκλήρου κλάδου, πρώτα να ενημερώνεται σωστά και δεύτερον αφού είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον να μπορεί να δίνει και λύσεις. 

Μέχρι τότε θα παρακαλέσουμε να κάνει απλά την αυτοκριτική της αφήνοντας εμάς  να κοιτάξουμε την βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων μας. Εάν θέλει να προσφέρει ας βοηθήσει πραγματικά τον περιφερειάρχη μας που ασχολείται με την ουσία των προβλημάτων και όχι με την προβολή του.

 
Με εκτίμηση

Για τις επιχειρήσεις που φιλοξενούν πρόσφυγες

Μιχαηλίδης Ιορδάνης

Οι συνυπογράφοντες την επιστολή ξενοδόχοι:

CASA CALDA

 

CASA LA MUNDI

 

DON CONSTANTINO

 

PINDOS PALACE

 

 

 

 

 

 

 

ΧΡΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

ΤΑΚΟΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

ΠΛΕΣΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 

ΣΟΥΠΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

SAMARINA RESORT

 

VASILITSA RESORT

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ HOTEL

 

ΤΥΜΦΑΙΑ HOTEL

 

 

 

 

 

 

 

ΤΣΑΓΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΚΙΤΤΑ ΙΩΑΝΝΑ

 

ΤΣΕΠΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

 

ΠΑΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΕΔΕΣ HOTEL

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

32 σχόλια

  • Μα ο Καρύμπας έλεγε πως δεν γνώριζε και δεν ερωτήθηκε για την εγκατάσταση προσφύγων στα ξενοδοχεία των Γρεβενών…

   • Όπως τους βολεύει και ήξερα και δεν ήξερα ανάλογα το κοινό στο όποιο απευθύνονται . Να ξέρει ένα πράγμα ο ψευτοθεοδωρος ότι τον ευχαριστούν οι 10 – 20 από τους πρόσφυγες, οι υπόλοιποι θα μιλήσουν στην κάλπη

 • Είδες τι άμεσο αποτέλεσμα είχαν τα ταξίδια στο εξωτερικό και οι συμμετοχές σε εκθέσεις τουρισμού; Γέμισαν τουρίστες τα Γρεβενά!

 • Έτσι θα γίνεται όσο οι πολιτικοί δεν θα έχουν καμιά σχέση με την αγορά! Από κρατικοδίαιτους, κομματικούς και ξερόλες έχουμε χορτάσει.

 • ΕΡΩΤΗΣΗ: γΙΑΤΙ ΥΠΟΓΡΆΦΕΤΕ Για τις επιχειρήσεις που φιλοξενούν πρόσφυγες
  Ποιες επιχειρήσεις ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ “Προσφυγες” ρε χαχααα…
  Φιλοξενία επί πληρωμή ? Τι φιλοξενία είναι αυτή? Η πραγματική ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ είναι ΔΩΡΕΑΝ

  Αν αυριο σας πουνε απο το συριζοκ, αφου αγαπατε τοσο πολυ τους λαθρομεταναστες φιλοξενηστε τους ΔΩΡΕΑΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ στοιχηματιζω οτι θα γινεται χειρότεροι από ακραίους χρυσαυγιτες.

  Εκει να σας δώ κατά πόσο αγαπάτε τους λαθρομετανάστες

  • για τους ασχετους μη πω καμιά βαρύτερη λέξη, η διαμονή και σίτιση, είτε επι πληρωμή είτε δωρεάν στο σπίτι σου ή στην επιχείρησή σου ονομάζεται φιλοξενία !!!!

  • τους άσχετους, αδαείς ενημερώνω πως η διαμονή , σίτιση στο σπίτι σου ή στην επιχείρησή σου , δωρεάν ή επι πληρωμή , ονομάζεται φιλοξενία !!!όπως φιλοξενούσαν λοιπόν τόσα χρόνια τους τουρίστες έτσι και τώρα φιλοξενούν τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ !για αυτούς είναι πελάτες που χάρη σ αυτούς επιβιώνουν οι επιχειρήσεις τους, αλλά και πολλές επιχειρήσεις των Γρεβενών,και πολλές οικογένειες των Γρεβενών !!! δυστυχώς για αυτούς η κατσίκα του γείτονα δεν πρόκειται να ψοφήσει

 • ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ

  ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ…..ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!!

 • –Εάν θέλει να προσφέρει ας βοηθήσει πραγματικά τον περιφερειάρχη μας που ασχολείται με την ουσία των προβλημάτων και όχι με την προβολή του.–
  Τον περιφερειάρχη ΜΑΣ , πιο στημένη απάντηση δεν νομίζω να έχω ξαναδεί .Μάλλον την έχεις πάρει έτοιμη από το γραφείο του περιφερειάρχη ΜΑΣ και απλά έβαλες την υπογραφή σου .

 • Κύριε Μιχαηλίδη με αυτά που γράφετε μάλλον δικαιώνετε την κυρία Ζεμπιλιάδου. Αποδεικνύετε δηλαδή την ανικανότητα του Περιφερειάρχη ΣΑΣ να στηρίξει τον τουρισμό και έτσι αναγκάζονται οι ξενοδόχοι των πιο τουριστικών περιοχών μας, της Βασιλίτσας και της Καστοριάς να φιλοξενούν πρόσφυγες για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Αντί να ζητάτε από τον Περιφερειάρχη ΣΑΣ να στηρίξει τον κλάδο του τουρισμού ΜΕ ΕΡΓΑ, εσείς τον λιβανίζετε. Συνεχίστε έτσι ….

 • Αυτοί είναι “επιχειρηματίες”!!!! Αντί να σχεδιάζουν πως θα αυξήσουν τους εκδρομείς στα Γρεβενά βολεύονται με τους πρόσφυγες και τα χρήματα της Υπατης αρμοστίας του ΟΗΕ.
  Κυρία Ζεμπιλιαδου είμαστε καταδικασμένοι με τέτοιους επιχειρηματίες να πάμε μόνο προς τα πίσω
  Καμία ελπίδα

  • κυρία μου ή κύριε ο σχεδιασμός για οποιαδήποτε ανάπτυξη γίνεται πρίν 10 χρόνια , σήμερα λοιπόν πρέπει να σχεδιάζουμε για 10 χρόνια μετά .Ποτέ δεν υπήρξε σχεδιασμός δυστυχώς , ποτέ δεν ασχολήθηκε κανένας με τις προοπτικές του τουρισμού σ αυτό τον τόπο σοβαρά και έτσι χάσαμε το τρένο για τουλάχιστον την επόμενη δεκαετία ! στο χέρι μας όμως ειναι να μη ξηλωθούν και οι ράγες !!!!

 • Εκεί στην Περιφέρεια μάλλον έχουν χάσει εντελώς την ψυχραιμία τους. Τούτες τις άγιες μέρες όπου όλος ο κόσμος έψαχνε να βρει το φλουρί της βασιλόπιτας… αυτοί έψαχναν να βρούνε πρόθυμους να υπογράψουν το λιβανιστήρι για τον ψευτοθόδωρο, ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ; τυχαίο….δεν νομίζω.. μάλλον πληρώνει το τραπέζι της Εράτυρας !!!
  Και καλά το γραφείο τύπου του περιφερειάρχη .. συγνώμη οι συντάκτες του κειμένου εννοούσα, αδιαφορώντας για το αν εκθέτουν έναν ολόκληρο κλάδο ετοίμασαν το κείμενο, για τους υπογράφοντες την επιστολή δεν είναι κατάντια να θεωρούν τουριστική αξιοποίηση της πανέμορφης περιοχής των Γρεβενών την “φιλοξενία” μερικών εκατοντάδων προσφύγων-μεταναστών ; Αυτό είναι το όραμα τους για την περιοχή και τις επιχειρήσεις τους;
  Εν κατακλείδι… προφανώς αυτό εννούσε ο ψευτοθόδωρος ότν υπερηφανεύονταν προεκλογικά ότι δεν έχει πρόγραμμα γιατι θα το … συντάξει με τους πολίτες της Δυτ.. Μακεδονίας …μάλλον άρχισε η σύνταξη του προγράμματος !!!

  • εσείς είδατε καμία τουριστική αξιοποίηση της πανέμορφης περιοχής των Γρεβενών εδω και δεκαετίες?? όσο για τους επιχειρηματίες ,όχι δεν ηταν αυτό το όραμά τους όταν πήγαν να επενδύσουν τα χρήματά τους , τα όνειρά τους τις ζωές τους εκει πάνω !! υπήρχε όμως πιστεύετε εναλλακτική λύση?? ρωτήσατε κάποιον απο αυτούς πως επιβίωνε τα τελευταια 6 χρόνια , και πόσες φορές ειπε ας σφίξουμε ακόμη μια χρονιά τα δόντια ??

 • Φίλοι επιχειρηματίες Γρεβενιώτες , αλήθεια έχετε σκεφτεί τι θα κάνατε στην περίπτωση που δεν φιλοξενούσατε στα ξενοδοχεία σας πρόσφυγες-μετανάστες; Θα τα είχατε κλείσει; Θα είχατε πάει φυλακή απ’τα χρέη; Θα πουλούσατε τις επιχειρήσεις σας κοψοχρονιά;
  Δεν πέρασε ποτέ απ’το μυαλό σας ότι πιθανόν αυτό που τολμήσατε να κάνετε πριν την προσφυγική κρίση να μην σας έβγαινε; Και τότε δηλαδή τί θα γινόταν; Ήρθαν οι πρόσφυγες να σώσουν τα ξενοδοχεία σας ; Και γιατί εμείς οι υπόλοιποι ,που οι περισσότεροι δεν γουστάρουμε ρε αδερφέ, να σιγοντάρουμε στη σωτηρία των δικών σας ψυχών εις βάρος των δικών μας;

  • δεν κατάλαβα σε τί σας έβλαψε εσάς προσωπικά και ειναι εις βάρος σας ??? τους ταΐσατε, τους κοιμίσατε, σας έκλεψαν, σας σκότωσαν, σας βίασαν ???????????? α ξέχασα θα έπρεπε οπωσδήποτε να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις , τι τις θέλουμε ??? ε όχι η κατσίκα του γείτονα δεν θα ψοφήσει !!!

   • Εκτός τόπου και χρόνου. Δες τι έγινε στη Λέσβο, στη Χίο, στην Κω και θα καταλάβεις αργά ή γρήγορα τι έρχεται και στο ξενοδοχείο σου..

    • αυτό που ούτως ή άλλως θα ερχόταν, μετά απο τον επιτυχημένο προγραμματισμό που έγινε για τον ορεινό τουρισμό ,απο το 74 μέχρις σήμερα με 18 χρόνια κυβερνήσεις της ΝΔ και άλλα 21 ΠΑΣΟΚ

 • ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ (ΕΠΙ ΔΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ) ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.