Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» η κατασκευή πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού που θα εξυπηρετεί και νήπια με αναπηρία στη ΖΕΠ Κοζάνης

3 Ιανουαρίου 2017
15:16

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» της κατασκευής πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας με εφαρμογή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ο.Τ. 19 της ΖΕΠ Κοζάνης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Ο σταθμός, δικαιούχος του οποίου είναι ο δήμος Κοζάνης, προορίζεται για 12 βρέφη, 40 νήπια, χωρισμένα σε δύο ηλικιακές ομάδες και 20 νήπια με αναπηρία, επίσης χωρισμένα σε δύο ηλικιακές ομάδες, δηλαδή για συνολική δυναμικότητα 72 παιδιών.

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο και περιλαμβάνει λειτουργίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νηπίων και των νηπίων με αναπηρία, με χώρους υποδοχής και αναμονής για καροτσάκια, αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων, χώρους παιχνιδιού και φαγητού, ενώ οι υπαίθριοι χώροι διαχωρίζονται σε χώρους πρασίνου, ελεύθερους χώρους παιχνιδιού και στεγασμένους χώρους.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3,054,709.01 €.

4 σχόλια

  • Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν ο Παγούνης και ο Κουκουλόπουλος… στα κατσάβραχα… Αφού δεν μπόρεσαν να πουλήσουν οικόπεδα, εντάσσουν συνεχώς δημόσια έργα… Τρίβουν τα χέρια τους μελετητές και εργολάβοι, ενώ η πόλη πνέει τα λοίσθια…. δεκάδες τα ανοίκιαστα καταστήματα….

  • Αν ειναι δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγματα για το πρώτο σχολείο που θα διαθέτει υποδομή για ανάπηρα παιδάκια. Πόσο απάνθρωποι και κοινωνικά απορρυθμισμένοι μπορεί να είστε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.