«Δάσος για Όλους: Εκδρομή Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Δασοθεραπείας», το Σάββατο 4 Οκτωβρίου , στο Σκεπασμένο Βελβεντού

29 Σεπτεμβρίου 2025
10:53
Κανένα σχόλιο

Το Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βελβεντού και με την υποστήριξη του Διεθνούς και Μεσογειακού Δικτύου Πρότυπων Δασών, διοργανώνει το Σάββατο 04 Οκτωβρίου 2025 τη δράση: «Δάσος για Όλους: Εκδρομή Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Δασοθεραπείας», στην περιοχή Σκεπασμένο του Δήμου Βελβεντού.

Η δράση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την ανάδειξη της σημασίας των πρότυπων δασών, καθώς και την προώθηση της ευεξίας μέσω της επαφής με τη φύση.

Στη δράση η ισότιμη συμμετοχή είναι βασική μας προτεραιότητα. Για τον σκοπό αυτό, για 1η φορά στην Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί το Joëlette – ένα ειδικά σχεδιασμένο μονοτροχιακό αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο επιτρέπει σε άτομα με κινητικές αναπηρίες να συμμετέχουν ενεργά σε πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη φύση.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δασοθεραπεία και στο “δασικό μπάνιο” (forest bathing) – μια ήπια, βιωματική πρακτική επαφής με το δάσος, η οποία συμβάλλει στη μείωση του άγχους, την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και τη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, την προώθηση της περιβαλλοντικής παιδείας και την ενίσχυση της σχέσης ανθρώπου-φύσης, μέσα από τη δύναμη των Πρότυπων Δασών.

🕘 Ώρα και σημείο συνάντησης:

📍 Σκεπασμένο, Δήμος Βελβεντού (εκκίνηση από την Αγία Τριάδα)
🕙 10:00 π.μ.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή εξειδίκευση.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

📞 [6973982464 – 6946951980]
📧 Email: [email protected]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα Δράση
10:00 – 10:30 Άφιξη και καλωσόρισμα Εισαγωγή στο δάσος, ενημέρωση για θέματα ασφάλειας και επισκόπηση της προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του Joëlette
10:30 – 12:00 Οδηγός περιήγησης: Μη ξυλώδη δασικά προϊόντα Παρατήρηση και εκμάθηση σχετικά με τα φρούτα του δάσους, τα μανιτάρια και τα αρωματικά φυτά. Συμμετοχή ατόμων που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο Joëlette με τη βοήθεια οδηγών.
12:00 – 12:15 Διάλειμμα
12:15 – 13:00 Forest Therapy and Forest Bathing Ασκήσεις ενσυνειδητότητας και χαλάρωσης στο δάσος
13:00 – 14:30 Γαστρονομική εμπειρία: Συνταγές με μανιτάρια Γευσιγνωσία: ριζότο, ζυμαρικών με μανιτάρια και άλλων λιχουδιών
15:00 Αναχώρηση

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι