Έπειτα από την αναβολή της προγραμματισμένης ημερομηνίας στις 28 Σεπτεμβρίου 2025, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε τελικά το απόγευμα της Κυριακής 5 Οκτωβρίου 2025 η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην Πτολεμαΐδα, μεταφέροντας με συμβολικό τρόπο το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε τη διαδρομή της από τον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης και κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, όπου πλήθος πολιτών και εκπροσώπων συλλόγων υποδέχτηκαν τους λαμπαδηδρόμους μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα.
Με το σύνθημα «Σταγόνα–σταγόνα, φιάλη–φιάλη, γινόμαστε ένα μεγάλο κόκκινο ποτάμι αγάπης, αλληλεγγύης, ζωής!», οι συμμετέχοντες έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και προσφοράς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας για όλους.
Στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν και στήριξαν: Δήμος Εορδαίας, Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, Θρακική Εστία Εορδαίας, Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων, Κοινότητα Γαλατείας, Φυσιολατρικός Όμιλος Κομνηνών, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοινότητας Ολυμπιάδας, Κοινότητα Περδίκκα, Ομάδα Εθελοντισμού “Ανδρόνικος”, ΚΟΙΝΣΕΠ Λαμπηδόνες, Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και η ΔΕΤΗΠ.
Την εκδήλωση υποστήριξαν επίσης η Τροχαία Πτολεμαΐδας και το ΕΚΑΒ, εξασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της.