Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την αυτοδίκαιη συντέλεση της λύσης της δημόσιας σύμβασης του έργου «Αποκατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Βελβεντού», η οποία είχε υπογραφεί στις 23 Ιουλίου 2021 μεταξύ του Δήμου Βελβεντού και της αναδόχου εταιρίας που είχε αναλάβει το έργο. Η αρχική σύμβαση είχε προϋπολογισμό 1.150.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και διάρκεια 12 μηνών, με ημερομηνία λήξης στις 22 Ιουλίου 2022. Ωστόσο, λόγω καθυστερήσεων και αιτημάτων της αναδόχου εταιρίας, δόθηκαν έξι διαδοχικές παρατάσεις, φτάνοντας έως τις 22 Ιουλίου 2025.
Όπως αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Βελβεντού Mανώλη Στεργίου εταιρεία δεν υπέβαλε νέα αίτηση παράτασης πριν από τη λήξη της τελευταίας προθεσμίας, γεγονός που –σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν.4412/2016)– σημαίνει ότι η σύμβαση θεωρείται λυθείσα αυτοδικαίως. Με απλά λόγια, το έργο παύει να ισχύει συμβατικά και ο Δήμος δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να εγκρίνει άλλη παράταση.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Μανώλη Στεργίου, προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει σε εκκαθάριση της εργολαβίας και στη συνέχεια να αναθέσει νόμιμα την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών, έπρεπε να ληφθεί απόφαση που διαπιστώνει τη λύση της σύμβασης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του τη σχετική νομοθεσία και τη γνωμοδότηση των υπηρεσιών, ενέκρινε ομόφωνα τη λύση της εργολαβικής σύμβασης.