Απαντώντας σε ερώτηση στα ΜΜΕ, το πρωί της Παρασκευής 17/10, για το πού βρίσκεται η υλοποίηση των αιτημάτων που είχε θέσει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης και τα νέα αιτήματα που κατέθεσαν οι Δήμαρχοι, ο Πρόεδρός της, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, τόνισε πως «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι γενικότερα από όλα αυτά που ζητήσαμε, αλλά τα ενεργειακά θέματα θα λυθούν ».
Ο κ. Κεπαπτσόγλου σημείωσε πως το ενεργειακό παραμένει το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το θέμα θα λυθεί», παρότι δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σε ερώτηση για την πορεία της απολιγνιτοποίησης και των προγραμμάτων της δίκαιης μετάβασης, απάντησε: «Νομίζω ότι είναι κοινή ομολογία πως πέντε χρόνια μετά, μόλις τώρα αρχίζει να διαφαίνεται κάτι επί των διαδικασιών. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη εμπράκτως. Υπάρχουν μόνο δύο προσκλήσεις για έργα, οι οποίες μάλιστα έχουν ζητήσει παράταση».
Σχετικά με την απόφαση για παραιτήσεις όλων των δημοτικών συμβουλίων, ο πρόεδρος της ΠΕΔ ξεκαθάρισε ότι «παραμένει σε ισχύ».
Αν παραιτηθείτε κύριοι Δήμαρχοι ( και οι δημοτικοί σύμβουλοι ; ) τί νόμίζετε ότι θα γίνει ; θα συγκινηθεί η κεντρική εξουσία ; στις νέες εκλογές δε θα είστε εκ νέου υποψήφιοι ; Ο μόνος δρόμος είναι η συνέχιση του αγώνα και με άλλες μορφες , με την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Παραίτηση απο τα αξιώματα σημαίνει παραίτηση απο τον αγώνα και δικαίωση της κεντρικής εξουσίας, νομίζετε ότι δε θα βρούν πρόθυμους να τους υπηρετήσουν ;
Ποιοι πήραν αυτή την απόφαση,σχετικά με την παραίτηση,πρόεδρε; ;;
Ποιος σας έδωσε αυτή την θεσμική ιδιότητα, ώστε χωρίς συζήτηση στα δημοτικά συμβούλια,να αποφασίζετε ;;;;
Δοκιμάστε όλοι οι δήμαρχοι να παραιτηθείτε,για να δούμε ποιος θα σας ακολουθήσει…