Για τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού, αλλά και για τη Γιορτή Πίτας που διοργανώνεται την Κυριακή, μίλησε η Πρόεδρος της κοινότητας Λεχόβου του Δήμου Αμυνταίου, Ιωάννα Τζουβάρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του West.
Η κ. Τζουβάρα αναφέρθηκε στο τριήμερο εκδηλώσεων που ξεκινά το Σάββατο με τον πανηγυρικό εσπερινό στις 6 το απόγευμα, συνεχίζεται την Κυριακή με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και κορυφώνεται με τη Γιορτή της Πίτας στις 4 το απόγευμα, που διοργανώνει ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχόβου.
«Οι γυναίκες του χωριού ετοιμάζουν τις πίτες με μεράκι και τις προσφέρουν στους επισκέπτες, μεταδίδοντας τη θαλπωρή και την παράδοση που μεγαλώσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος. «Θα υπάρχει άφθονο κρασί, ορχήστρα από το Λέχοβο και πολύ κέφι για όλους».
Η κ. Τζουβάρα υπογράμμισε πως το Λέχοβο (με 740 μόνιμους κατοίκους) είναι ένας τόπος που συνδυάζει τη φύση, την παράδοση και τη φιλοξενία, τονίζοντας ότι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το βουνό και τα χρώματα του φθινοπώρου να μείνουν σε ξενώνες ή Airbnb.
Μιλώντας για τα ζητήματα της καθημερινότητας, η πρόεδρος επισήμανε το πρόβλημα με την καθυστέρηση στη διανομή καυσόξυλων φέτος, κάτι που –όπως είπε– δυσκολεύει ιδιαίτερα τους κατοίκους των ορεινών χωριών.












































