Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια νέας υποψηφιότητας του Λάζαρου Μαλούτα το 2028, είπε πως «όταν αποφασίσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος, θα του στείλουμε τον λογαριασμό για το τι άφησε στη ΔΕΥΑΚ», υπενθυμίζοντας ότι «η ΔΕΥΑΚ είναι επιχείρηση του Δήμου και ο πολιτικός προϊστάμενος είναι ο δήμαρχος». Κάλεσε τους πολίτες «να έχουν εμπιστοσύνη στον δήμαρχο Γιάννη Κοκκαλιάρη και στη δημοτική αρχή», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «και την επόμενη θητεία ο κόσμος θα μας εμπιστευθεί για να προχωρήσουμε μπροστά τον Δήμο Κοζάνης».
kozan.gr
Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

















































Για να έχει ο πολίτης εικόνα για το τι πράγματι συμβαίνει στην επιχείρηση να δοθεί στη δημοσιότητα ο ισολογι σμός και τα αποτελέσματα χρήσεως της επιχείρησης των τριών τελευταίων ετών όπως ο Νόμος προβλέπει
Τότε θα φανούν πολλά
Ας του πει κάποιος ότι όσοι τους ψηφίσαμε το μετανιώσαμε ήδη. Κάποια πράγματα μένουν σοβαρότητα η οποία λείπει εντελώς σε όλα τα επίπεδα. Πολιτική με το Facebook και με φωτογραφίες στα πανηγύρια δεν γίνεται.
Ματιακη στείλε τον λογαριασμό πρώτα στον Κοκκαλιαρη που ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επί Κουκουλοπουλου και ρώτα τον πόσα χρέη άφησε επί θητείας του
Δεν τολμάτε να πείτε διαφορετική άποψη στον Δήμαρχο και δίκαιο να έχετε, πουλάτε και εξυπνάδες. Ο κάθε ένας πρέπει να μιλάει με επιχειρήματα και όχι προσωπικές αναφορές, δεν έχει το δικαίωμα.