Με έντονη συγκίνηση και καθαρό μήνυμα διεκδίκησης πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 23 Νοεμβρίου 2025, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, η εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση της Ομάδας Συμπαράστασης Κοζάνης για το Έγκλημα στα Τέμπη.
Η αίθουσα γέμισε με ανθρώπους που δεν ξεχνούν και δεν σιωπούν, σε μια συνάντηση που στόχο είχε να κρατήσει ζωντανό το αίτημα για αλήθεια, λογοδοσία και δικαιοσύνη για την τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα.
Στην εκδήλωση μίλησαν συγγενείς θυμάτων — η Ρούλα Τζοβάρα, η Σμαρώ Οίκου, ο Πάνος Ρούτσι και η Μαρία Καρυστιανού — μεταφέροντας τη βαθιά προσωπική τους εμπειρία, την οργή αλλά και την αποφασιστικότητα ενός αγώνα που συνεχίζεται παρά την κούραση και την απογοήτευση.
Το πρόγραμμα πλαισίωσαν καλλιτεχνικές δημιουργίες που γεννήθηκαν από το συλλογικό τραύμα:
-
Το τραγούδι «Πάρε με όταν φτάσεις», ερμηνευμένο από τη Μικτή Χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού και μουσικούς του Νέου Ωδείου Κοζάνης.
-
Το ποίημα «Οι αθώοι των συρμών» του Γιώργου Δελιόπουλου.
-
Το ανέκδοτο ποίημα «Αμίλητο θεριό» του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου.
-
Το ποίημα «Έφτασες;» των μαθητριών Αναστασίας Γούλιου και Θεοδώρας Κωστογλίδου.
-
Η προβολή του βίντεο «Το χρονικό του εγκλήματος» του Νίκου Βουλουδάκη.
Στον χώρο λειτούργησε και έκθεση ζωγραφικής μαθητών του 9ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, υπενθυμίζοντας πως ακόμη και τα παιδιά αισθάνονται το βάρος της τραγωδίας και της αδικίας.























































































