Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) Κοζάνης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία του Νομού Κοζάνης, στο πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στη γνωριμία των μαθητών με την αξία της ιστορικής μνήμης και των αρχειακών τεκμηρίων.
Συγκεκριμένα, οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και στον Όμιλο Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του 4ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης. Ο προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Νομού Κοζάνης, ο κος Μάριος Αραπίδης, και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, η κα Κυριακή Μαυροφυλλίδου και ο κος Παύλος Σίμηνας, ενημέρωσαν τις μαθήτριες και τους μαθητές για τον ρόλο των Γενικών Αρχείων του Κράτους και τους έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρωτότυπο αρχειακό υλικό, προικοσύμφωνα των Αρχείων του Νομού Κοζάνης, και να κατανοήσουν τη σημασία της διατήρησης και της αξιοποίησης της πολιτιστική κληρονομιάς.
Θερμές ευχαριστίες των ΓΑΚ Κοζάνης προς τη σχολική σύμβουλο των Φιλολόγων Κοζάνης, κα Αγνή Παπακώστα, τους διευθυντές των σχολείων, κ. Θωμά Θεοδωρόπουλου, διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας και κ. Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο, διευθυντή του 4ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης, καθώς και τις υπεύθυνες ως προς τις συγκεκριμένες δράσεις εκπαιδευτικούς των εν λόγω σχολείων, κα Ανατολή Αθανασιάδου, κα Βασιλική Βαλάκα, κα Νίκη Μητσιοπούλου και κα Ελένη Πλόσκα.





















































