Εξωγήινοι της Kolotoumbas (του Δημήτρη Ψευτογκά)

19 Οκτωβρίου 2017
11:54
Κανένα σχόλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας μητσοτάκης

Η χώρα αυτή το χει συνήθεια!

Περνάει κάποιες επταετίες σε “γύψους”, βυθίζεται σε κρίσεις φτώχειας,κατάθλιψης, εμφυλίων, αισιοδοξίας και υπερφίαλων προσδοκιών και ξανά προς τη “δόξα τραβά”!
Δεν υπάρχουν κανόνες συμμόρφωσης, σχέδια πλεύσης, διδακτικά μηνύματα…
Οι θρήνοι διαδέχονται τους γέλωτες και τανάπαλιν.
Τα πάντα πάλλονται σε ευρύ πλάτος και εντός των ακραίων ορίων.
Μέση οδός δεν υπάρχει!
Το θυμοειδές και το επιθυμητικό άρχουν επιδεκτικά της λογικής σε μια απόλυτη δυσαρμονία όπου κυριαρχεί η συνωμοσιολογία, η ιστορική παραφιλολογία και η επιφανειακή προγονολαγνία!
Εφτά χρόνια τώρα έχουμε υποστεί τα πάνδεινα!
Η μεγάλη οικονομική κρίση και η παρολίγον ασύντακτη χρεοκοπία υπήρξε αποτέλεσμα παθογενειών οι οποίες παρότι έχουν αναλυθεί επαρκώς και ελήφθησαν ειδικά μέτρα-τομές το 2009-2011, δεν έγιναν αποδεκτές από την μεγάλη πλειοψηφία όχι μόνον του ελληνικού λαού αλλά και των πολιτικών κομμάτων και ηγετών νέων ηλικιακά!
Σαμαράς και Τσίπρας έθεσαν σε αμφιβολία το αφήγημα της κρίσης.
Πίστεψαν ή μάλλον χρησιμοποίησαν σαν πολιορκητικό κριό προς την πρωθυπουργία το αφήγημα του ότι “τα μνημόνια έφεραν την κρίση” αντί του ορθού “η κρίση μας οδήγησε στα μνημόνια”.
Ο μεν πρώτος με τα “Ζάππεια” και τα 20 δις επενδύσεων θα έλυνε το πρόβλημα ο δε δεύτερος απλά σε μια νύχτα θα τα..έσχιζε!
Με τέτοιες αφελείς προτάσεις σήκωσαν την σημαία των “αγανακτισμένων” της πλατείας Συντάγματος και μόλις έφτασαν στον πρωθυπουργικό θώκο ξέχασαν τις υποσχέσεις και έκαναν ακριβώς τα αντίθετα!
Με ένα νέο μνημόνιο ο καθένας στην πλάτη του μας φόρτωσαν δυσβάσταχτα βάρη, επιπλέον χρέος, χωρίς να έχουμε δεί ακόμα την έξοδο από την κρίση και να “λυτρωθούμε” από τα μνημόνια!
Οι πολιτικές κυβιστήσεις κοινώς κωλοτούμπες γνώρισαν σελίδες “δόξας” και  έγιναν ως πολιτική πρακτική διεθνής πολιτική ορολογία!
Από τα “Ζάππεια” του Σαμαρά το μόνο που απέμεινε και παραμένει ακόμα όρθιο ήταν το “Ζάππειο Μέγαρο”, ως χώρος πολιτικών εξαγγελιών, συνεντεύξεων και πανωλεθριών!
Ο δε Τσίπρας αντί να σχίσει τα μνημόνια σε μια νύχτα το μόνο που έσχισε ήταν ένα δημοψήφισμα!
Η λαϊκή ετυμηγορία πετάχτηκε σε λίγα λεπτά στα “σκουπίδια”, μας φόρτωσε τα καταστροφικά για την οικονομία “κάπιταλ κοντρόλς” και το τρίτο και τρισχειρότερο μνημόνιο με νέα χρέη 120 δις ευρώ και δεσμά για 99 χρόνια!
Τώρα μας λένε να μην κοιτάμε πίσω, να τα ξεχάσουμε!
Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η ασυνέπεια λόγων και έργων αλλά το “πρακτέον”!
Πού μας οδηγεί η λήθη;
Η παραγραφή;
Η κατάργηση της ιστορικής μνήμης σαν μια απαραίτητη υποδομή για το κτίσιμο του μέλλοντος;
Σε σαθρό νέο οικοδόμημα και δυσάρεστες εξελίξεις…
Καταναλώναμε χωρίς να παράγουμε…
Ξοδεύαμε απλόχερα δανεικά…
Εισάγαμε χωρίς να εξάγουμε…
Μήπως πρέπει να επικροτήσουμε τον ογκούμενο νέο αριστερό πελατειασμό;
Δεν γνωρίζουμε ότι ο πελατειασμός, η αναξιοκρατία, η συναλλαγή,ο κρατικός γραφειοκρατικός συγκεντρωτισμός είναι μία από τις κύριες αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση;
Οι κορασίδες και τα τέκνα των υπουργών που ήταν αλογόμυγες Σωκρατικές και αποτρεπτικές φωνές συνείδησης  για να μην ψηφίσουν το πρώτο μνημόνιο γιατί σίγησαν μετέπειτα;
Ο κ. Κουρουμπλής αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα κωλοτούμπας και παλαιοκομματισμού…
Σήμερα παρέδωσε “καθαρές” τις ακτές!
Με φανφάρες πορευόμαστε ακόμα! 
Αυτή η χώρα πόσα θα υποστεί ακόμα από αυτής της ποιότητας πολιτικής και πολιτικούς;
Ο κύρια υπεύθυνος για την μή άμεση και ορθή αντιμετώπιση και επέκταση της ρύπανσης που προξένησε η “βύθιση” του δεξαμενόπλοιου “Αγ. Ζώνη ΙΙ”, με προκλητικό τρόπο και θριαμβικά, υποστηρίζοντας ότι “τον μισούμε πολύ” , παρέδωσε κάποιες από τις ρυπασμένες παραλίες, “καθαρές” και προς χρήση του κοινού!
Κουβέντα όμως ότι αυτό αφορά μόνο τη στεριά!
Η είσοδος στη θάλασσα απαγορεύεται αυστηρώς!
Αρμόδιο είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος!
Παράνοια!
Ας κάνουμε τώρα πρώτοι το ‘κομμάτι” μας εμείς, σκέφτηκε ο “παλαιοκομματικός” Παναγιώτης!
Κάθε μέρα θα παραδίδει και από μιά ακτή!
Αυτό θα μείνει τελικά!
Όχι σαν εξιλέωση αλλά σαν θρίαμβος ευαισθησίας, αποτελεσματικότητας και ικανότητας!
Άσε τους νέους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα!
Θάλασσα για φέτος, γιόκ!
Για όλους τους άλλους…
Γιατί ο ίδιος απολαμβάνει καθημερινά το κολύμπι στην μεγάλων διαστάσεων ιδιωτική “κολυμβήθρα” του Σιλωάμ!

Ο πρωθυπουργός θα τον μαλώσει;
Όχι βέβαια…
Αυτός που υποδεχόταν με μολότοφ τον πρόεδρο Κλίντον, πρώτα κάθισε σαν φτωχό μαθητούδι δίπλα στον πρόεδρο Ομπάμα, ξεχνώντας το ξανθό γένος και τον νέο τσάρο Πούτιν, δεύτερον έβαλε τον Αντιπρόεδρο κ. Δραγασάκη να πει ένα δημόσιο “ευχαριστώ, την αμερικανική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ομπάμα” μετά την μακρόσυρτη διαπραγμάτευση και το τέλμα που περιέπεσε με τους “θεσμούς” -πρώην “τρόικα”,λησμονώντας τις πολιτικές ριπές που ακολούθησαν το “ευχαριστώ” του κ. Σημίτη στην κρίση με τους Τούρκους στα Ιμια!
Το τρίτο και χειρότερο το ξεμπρόστιασμα που υπέστη εμπρός στον νέο Πλανητάρχη από Αμερικανό δημοσιογράφο για τις ανεύθυνες δηλώσεις που έκανε  εναντίον του στη διάρκεια των εκλογών και εξέθεσε ΄ταπεινωτικά και τη χώρα μας!
Τότε είχε δηλώσει για την πιθανή νίκη Τράμπ ” ελπίζω αυτό το κακό να μην μας βρει”!
Η απάντηση του προέδρου Τράμπ “Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν την ομιλία μου” ήταν ένα ηχηρό και προσβλητικό ράπισμα….
Αυτό βέβαια τον “διευκόλυνε” να μας επιβάλλει να…αγοράσουμε ακριβά και να δώσουμε δωρεάν λιμάνια, βάσεις στρατιωτικές και ενεργειακές!
Η μεταμόρφωση του αγωνιστή με τις μολότοφ σε υπάκουο “γατάκι” του ” ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός” μακάρι να μη μας βάλει σε νέους μπελάδες…
(Ήδη από την πολιτική της ανευθυνότητας, του βερμπαλισμού και της Kolotoumba, μεγάλη κρίση σοβεί στην Ισπανία…
Το δημοψήφισμα στην Καταλωνία, η “κατάψυξή” του από τον μιμητή του Τσίπρα, Πουτσδεμόν, απειλεί να φέρει μια απρόσμενη αστάθεια στην ΕΕ μαζί με την άνοδο της ακροδεξιάς παντού και πανταχόθεν…)
Η αμηχανία της εσωτερικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και η επίκληση γελοίων επιχειρημάτων τύπου “εξωγήινων του Υμηττού” σε ελάσσονος σημασίας νομοθετικών παρεμβάσεων-πυροτεχνημάτων και ψηγμάτων προοδευτικότητας- δείχνει το πολιτικό κενό που υπάρχει στη χώρα και γιατί ακόμα βολοδέρνουμε στην κρίση, ενώ χώρες που μπήκαν μετά από μας έχουν εξέλθει νικήτριες και είναι σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, αυτή η εθνική προοδευτική κολόνα των μεγάλων θεσμικών αλλαγών, της ειρήνης και της ευημερίας, πληρώνοντας κόστος που δεν της αναλογούσε, πλήρωσε ακριβά και μόνον αυτή ,την κρίση, με σοβαρή υποχώρηση των δυνάμεών της.
Τώρα γίνεται μια πανεθνική προσπάθεια μιας νέας, δυναμικής επανεκκίνησης.
Μακάρι να πετύχει!
Το έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας!
Πλήρωσε ακριβά τις κωλοτούμπες…
Δεν είναι ανάγκη να πληρώσει και τους…εξωγήινους! 

Δημήτρης Ψευτογκάς

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.