Κλειστά τα σχολεία στην Δ. Μακεδονία την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026

20 Ιανουαρίου 2026
21:55

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου.

53 σχόλια

  • Χωρίς να χιονίσει, κλείνουν τα σχολεία…
    Πολύ λογική απόφαση από ανθρώπους που θέλουν να οδηγήσουν τη Δυτική Μακεδονία στην μεταλιγνιτική εποχή…
    Πόσο κρίμα για τα παιδιά μας. Εμείς πηγαίναμε σχολείο και χαιρόμασταν το χιόνι. Τώρα τα κάνουμε μαλθακά και να μην βγουν ούτε καν στο κρύο…
    Προλαβαίνει να ανακαλέσει την απόφασή του πάντως

  • Κωμωδία είστε.βγαλε και μια ανακοίνωση ότι η οι υπηρεσίες του δημοσίου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα είσαι θεός .πρέπει να γίνεις περιφερειάρχης στην Νορβηγία

    • Μην του δίνεις ιδέες, ας αφήσουμε και καμιά αξιοπρεπή χώρα στην Ευρώπη. Είναι εύπιστοι οι Νορβηγοί και μπορεί αλήθεια να τον αφήσουν να πάει για να τους συμβουλέψει.

  • Μια χαρα εκαναν και τα εκλεισαν …υπαρχει κοσμος που ερχεται απο τα χωρια , οπου το παγωνει περισσοτερο και εχει κινδυνο στο δρομο . Δεν εγινε και τπτ αν χασουν μια μερα μαθημα τα παιδια. Μην ειστε μιζεροι , αφηστε τα παιδια να παιξουν κ να ευχαριστηθουν αν χιονισει

  • Σε περίπτωση που δεν πέσει το χιόνι που κάποιοι περιμένουν, θα βγει να ζητήσει συγνώμη ο Αμανατίδης που έκλεισε τα σχολεία δίχως λόγο κι αφορμή;

    • ΠΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΡΑΓΕ:
      ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΙΣΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΡΗΤΟΡΑΣ.

    • Σταματήστε αυτές τις ανοησίες με τους δασκάλους και σεβαστείτε αυτούς που σας έμαθαν γράμματα! Αναρωτηθηκατε ποτέ ότι οι δάσκαλοι ( καλοί, κακοί) είναι αυτοί που” βγάζουν” τους γιατρούς, τους μηχανικούς και όλους τους επιστήμονες;

  • Για όσους δεν κατάλαβαν καν λες και ζουν σε άλλο πλανήτη: Τα σχολεία δεν έκλεισαν για τα παιδιά που θα περπατήσουν 100 μέτρα από το σπίτι τους ως το σχολείο. Ούτε θα έκλειναν για εσάς που κάποτε πηγαίνατε με τα πόδια στο σχολείο με ένα μέτρο χιόνι και μείον 20 βαθμούς. Έκλεισαν για να αποφευχθούν τυχόν τροχαία ατυχήματα στις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στο επαρχιακό δίκτυο λόγω του παγετού. Και όχι, οι δρόμοι μας δεν είναι θερμαινόμενοι όπως στη Φινλανδία.

    • Έτσι ακριβώς.. Σωστή η απόφαση και μπράβο στον Περιφερειάρχη!
      Μην ξεχνάμε ότι χθες πρωί πρωί έγινε και τροχαίο στην Ξηρολίμνη με αυτοκίνητο και νταλίκα..
      Επίσης, υπάρχουν άτομα με κινητικά προβλήματα (παιδιά και ενήλικες) που με τέτοιες συνθήκες γίνονται πιο ευάλωτοι στο να έχουν κάποιο ατύχημα…
      Το θέμα λοιπόν είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και όλα τα άλλα είναι να’χαμε να λέγαμε!…

  • Κάποιοι θέλανε να βγουν αφού χιονίσει και συμβεί κάτι, να διαμαρτυριθουν αλλά τώρα δεν μπορούν χαχαχα τους εμπιστεύομαι όμως κάτι θα βρουν.

  • Κλείνουν τα σχολεία γιατί μπορεί να χιονίσει ή να βρέξει πολύ
    Χαχαχα Η viral αποφαση του περιφερειάρχη Δηλαδή αν δε χιονίσει θα βγει 7 το πρωί για να ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ;

  • Κλειστά τα σχολεία γιατί μπορεί να χιονίσει Τι δεν καταλάβατε Απόφαση σταθμός του Αμανατίδη Και θα υπάρχει και δεδικασμένο για τις μελλοντικες αποφάσεις

  • Οοοοοχχχ θα αρχίσουν πάλι οι δάσκαλοι κι εμείς κάνουμε τηλεκπαιδευση και τα σχετικά. Υπάρχουν κι αυτοί που κάνουν υπάρχουν κι αυτοί που δεν μπαίνουν καν, υπάρχουν κι αυτοί που δεν μπαίνουν και λένε οτι μπαίνουν και κουράζονται χα χα χα και νομίζουν οτι τους πιστεύουμε

  • Στο πόδι η περιφέρεια Ρίχνουν ήδη αλάτι στους δρόμους και τα εκχνιονιστικά φέρνουν πέρα δώθε βόλτες μήπως και χιονίσει .Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία κι όσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν θα φοράνε από τώρα υποχρεωτικά αλυσίδες
    Αυτό θα πει ετοιμότητα γατάκια
    Κι αν δε χιονίσει δεν πειράζει δείτε το ως άσκηση

  • Καλά έκαναν και τα κλείσανε σας χαλάσανε το καφέ τον πρωινό που δεν προλαβαίνετε να αφήσετε τα παιδιά και είδη έχετε κλείσει τραπέζι.

  • Όλοι μέσα στη γκρίνια… Κλείνουν φωναζεται, δεν κλείνουν όπως πχ την προηγούμενη εβδομάδα πάλι γκρίνια. Έλεος πια. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Τίποτα δεν μας αρέσει και με καμια απόφαση δεν μένουμε ευχαριστημένοι. Υπάρχουν πολλά σχολεία που έχουν, πετρέλαιο, παιδιά από χωριά που περιμένουν το αστικό. Εντάξει δεν θα πάθουν και κάτι αν χάσουν μια μέρα μάθημα. Όσο για τους γονείς που εργάζονται, ναι είναι ένα πρόβλημα, αλλά το σχολείο δεν είναι θέση στάθμευσης, όπου παρκάρεις το παιδί σου και φεύγεις. Ή θα χαλάσουν μήπως τον πρωινό καφέ κάποιων γονέων; Πολύ συχνό φαινόμενο,δυστυχως.Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξεληγθουν και μετά ας σχολιάσουμε. Βέβαια να πούμε ότι σωστά πάρθηκε νωρίς η απόφαση, γιατί κάποιες άλλες χρονιές το μαθαίναμε 7:30 το πρωί, αφού είχαμε ξεκινήσει για τη στάση. Ας απολαύσουμε λίγο χιόνι, γιατί τις τελευταίες χρονιές ούτε αυτό έχουμε. Μας το έκλεψαν και αυτό οι Αθηναίοι…. Καλό βράδυ σε όλους.

  • Θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον, αύριο που τα παιδιά μας δεν θα πάνε σχολείο, να μάθουμε ΠΟΣΑ χρήματα εξοικονομήθηκαν επειδή ΔΕΝ άναψαν τα καλοριφέρ σε ΟΛΑ τα σχολεία της περιοχής..
    Τι εννοείτε ότι τα καλοριφέρ θα ανάψουν κανονικά;; Γιατί;
    Κανένας δεν πρόκειται να πάει να κλείσει τα καλοριφέρ και κανένας δεν θα ενδιαφερθεί να δώσει την σχετική οδηγία εξοικονόμησης ενέργειας..
    Εάν ήταν ιδιωτική επιχείρησή βέβαια…

    • Τα σχολεία είναι υποχρεωτικά ανοικτά αλλά πού να πάρει χαμπάρι ο κάθε άσχετος που φαντασιώνεται πως προσφέρει κάτι ενώ οι άλλοι όχι γιατί “δουλεύει” στον μοναδικό ιδιωτικό τομέα που δεν παράγει απολύτως τίποτε! Εκτός αν η χώρα παράγει κάτι και δεν το καταλάβαμε.

  • Δεν πειράζει που έκλεισαν,κρύο θα έχει,η λογική του εμείς πηγαίναμε με χιόνι,δεν ήταν πάντα έτσι,κλείναμε και παλιότερα τα σχολεία,κι εν πάση περιπτώσει ο,τι γινότανε παλιότερα δεν είναι απαραίτητα καλύτερο.Καλυτερα να μην έκαναν βέβαια webex.

  • Άμανατιδη είσαι για γέλια!!!!! Και εμείς για κλάματα. Πόσο κομματοσκυλο πια !!!! Βγες ρε Γιάννη και πες ότι τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

  • Και χιόνισε και παγωνιά και σωστή πρόβλεψη. Τωρα τα παπαγαλάκια στη φωλιά τους για να ζεσταθουν μην μας παγώσουν…..

  • Χτες το βράδυ διάβασα άρθρο, με τον εξής τίτλο:

    Έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας στη Δυτική Μακεδονία ενόψει χιονοπτώσεων και παγετού.

    Σε ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΌΤΗΤΑ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας… Και ησύχασα…

    Αυτή ήταν η ετοιμότητα??? Να κλείσουμε μέσα όλοι??

    Γελάει ο κόσμος….

    • Ε ναι η καφετέρια περιμένει … φοβάσαι μην τη χάσεις γιατί πρέπει να ασχοληθείς επιτέλους με τα παιδιά σου τώρα που σε χρειάζονται;

  • Καλημέρα!!!!
    Υπάρχουν μαθητές που μετακινούνται από χωριά οι οποίοι ξεκινούν πολύ νωρίς ώστε να φτάσουν στο σχολείο τους ας σκεφτούμε λοιπόν αυτά τα παιδιά και ας σταματήσουμε να ρίχνουμε βολές πάντα εναντίον των εκπαιδευτικών!!!
    Πολύ σωστή η απόφαση του Περιφερειάρχη και παντός υπευθύνου.
    Οι εκπαιδευτικοί με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας κάνει τηλεκπαίδευση δεν κάθεται!!

  • ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!
    Όλοι εσείς που φωνάζετε για την απόφαση πάρτε το και λίγο αλλιώς….

    Τα σχολεία κλείνουν γιατί εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές μετακινούνται καθημερινά στους δρόμους και τις περιφέρειες από τις 6 π.μ για να είναι στην ώρα τους στα σχολεία.

    Δεν είναι όλα τα σχολεία στην γειτονιά μας ούτε όλοι οι εκπαιδευτικοί κάτοικοι του χωριού μας. Και σήμερα με τα διάφορα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν δάσκαλοι/μαθητές θα προσπαθήσουν να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους.

    Αν είχατε όμως έναν κανακάρη που θα έπρεπε να πάει στη Φλώρινα ή στα σύνορα ως αναπληρωτής για 2 ώρες θα παρακαλούσατε οι ίδιοι να κλείσουν κι αν δεν το έκαναν θα είχατε πάλι την ίδια γκρίνια και ειρωνία επειδή δεν τα έκλεισαν.

    Λίγο σεβασμός στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς…

  • Πριν έρθουν τα αστικά στην Πτολεμαΐδα ερχόταν οι μαθητές του γυμνασίου με τα πόδια και με μισό μέτρο χιόνι από Άρδασσα, Προάστιο Ασβεστοπετρα. Με δύο πόντους χιόνι κλείνουμε τα σχολεία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι