kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Κοκκαλιάρης: Αλλαγές με πραγματικά κριτήρια ή με προσωπική «χημεία»;

22 Ιανουαρίου 2026
11:03

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ο Ι. Κοκκαλιάρης θα έχει καταλήξει στις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει σε επίπεδο αντιδημάρχων. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι το πότε. Είναι το πώς και κυρίως το με ποια κριτήρια.

Στην παρούσα φάση, όσοι παρακολουθούν προσεκτικά αντιλαμβάνονται ότι ο δήμαρχος δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πλήρως μέσα του τι ακριβώς θέλει να αλλάξει. Δέχεται προτάσεις, ακούει εισηγήσεις, υφίσταται κι έμμεσες πιέσεις, χωρίς όμως να έχει «κλειδώσει» μια συνολική εικόνα για το επόμενο βήμα. Αποκωδικοποιώντας, πάντως, ορισμένες ιδιωτικές αναφορές του σε συγκεκριμένα πρόσωπα, φαίνεται πως ο προσανατολισμός του γέρνει περισσότερο προς αλλαγές προσώπων που τον «ενοχλούν» πολιτικά ή προσωπικά, με τα οποία δεν υπάρχει καλή χημεία, παρά προς μια συνολική επανεκκίνηση με βάση την απόδοση. Την ίδια ώρα, άλλοι που αντικειμενικά κινήθηκαν σε χαμηλές ή κάτω του μετρίου επιδόσεις, φαίνεται πως παραμένουν στο απυρόβλητο, όχι λόγω αποτελέσματος αλλά λόγω προσωπικής στήριξης και σχέσης εμπιστοσύνης. Κάτι που, πολιτικά, δεν περνά απαρατήρητο.

Κι εδώ βρίσκεται το κρίσιμο σημείο. Αντί να «ξεκλειδώσει» τη δυνατότητα μιας ευρύτερης ανανέωσης, αλλάζοντας ακόμη και πρόσωπα πολύ κοντά του, κλείνοντας έτσι κάθε μελλοντική γκρίνια με το επιχείρημα «όλοι κρίθηκαν», φαίνεται να προσανατολίζεται σε στοχευμένες κινήσεις, που, αντί να αποσυμπιέσουν το κλίμα, ενδέχεται να ανοίξουν νέα μέτωπα για τον ίδιο και κατ’ επέκταση στη λειτουργία του Δήμου Κοζάνης. Γιατί οι αλλαγές δεν θα κριθούν μόνο από το ποιοι θα φύγουν ή ποιοι θα μείνουν, αλλά από το μήνυμα που θα σταλεί τόσο στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας όσο και προς τα έξω. Αν το μήνυμα εκπέμπει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με προσωπικά και όχι με πολιτικά και διοικητικά κριτήρια, τότε η συζήτηση δεν θα κλείσει. Αν, αντίθετα, οι επιλογές δείξουν διάθεση συνολικής επανεκκίνησης, με καθαρές γραμμές τότε θα είναι διαφορετικό. Σύντομα θα ξέρουμε τι από τα δύο θα επικρατήσει.

Η Χύτρα

5 σχόλια

  • Δυστυχώς λέω δυστυχώς γιατί τον ψήφισαν τον κοκαλλιαρη και κάθε μέρα που περνάει μας δείχνει ότι είναι πολύ λίγος.. Γιατί και ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του το μόνο που τους νοιάζει είναι ο μισθός να μπαίνει κάθε αρχές του μήνα..

  • υπαρχουν βαριδια στην παραταξη του και το ξερει δεν μπορει ομως να κανει αλλιως απο τη στιγμη που εκλεχτηκαν και θα πορευτει μαζι τους τωρα σε δυο χρονια πανε για αλλες πολιτειες και προφανως ο ιδιος του δεν θα τα καταφερει να επανεκλεγει εκτος εαν σπασει αβγα και κανει ανοιγμα στην ευρυτερη κοινωνια ανεξαρτητα εαν ηταν μαζι του στις προηγουμενες εκλογες αυτη ειναι προσωπικη μου αποψη

  • Τι ακριβώς θεωρείται πετυχημένο στην μέχρι τώρα πορεία του ως δήμαρχος;
    Τι να πούμε για τα αδέσποτα; Για τον πολιτισμό; Το ΔΗΠΕΘΕ είναι άλλο θέμα το οποίο πάει όντως καλά. Για τον τουρισμό; Που αυτό είναι σύντομο ανέκδοτο. Εκτός κι αν οι φωτογραφίες που πάει η αντιδήμαρχος και βγάζει στα χωριά θεωρείται τουριστικό έργο!
    Η Δημοτική Αρχή στο μόνο που τα πήγε καλά ήταν οι φωτογραφίες στα πανηγύρια και στα μπουζούκια. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι κανονική παιδική χαρά χωρίς ίχνος σοβαρότητας σε τίποτα. Για να μη μιλήσουμε για το ότι κρατάει μούτρα σε ολόκληρα χωριά λες και είναι παιδιά του δημοτικού που τους πήραν το αυτοκινητάκι.

  • Δηρμαχε είχες την τύχη να έχεις στην παράταξη σου ένα αξιόλογο άνθρωπο και εργατικό, αλλά τον έχασες γιατί είσαι πολύ λίγος… Τώρα κάτσε να κάνεις δουλειά με τους ισοδηματίες… οποίος κατάλαβε κατάλαβε….με φωτογραφίες και ψέματα δουλειά δεν γίνεται…

  • Δήμαρχε σίγουρα ήξερες από την πρώτη στιγμή πόσο λίγος ήσουν. Το ότι κατάφερες και βγήκες σου το αναγνωρίζω αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς θα μπορέσεις να επαναλάβεις τον άθλο. Μια τυχαία μέρα ένα εντελώς τυχαίο σκορ….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι