kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Κούνιες με στρώσιμο, δρόμοι με κούνημα

11 Φεβρουαρίου 2026
09:21

Καλοδεχούμενες οι φωτογραφίες από τις παιδικές χαρές, τα νέα ελαστικά δάπεδα και τα υπόλοιπα που δημοσίευσε  – δείτε εδώ – ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Κ. Βόμβας για να αναδείξει τη συντήρηση των παιδικών χαρών. Όμως την ώρα που βλέπουμε το «πριν και μετά» από παιδικές χαρές, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να έχουμε μια αντίστοιχη ενημέρωση και για το πριν και το μετά το χάος των οπτικών ινών.  Οι τομές σε δεκάδες δρόμους, τα μπαλώματα κι οι πρόχειρες αποκαταστάσεις, είναι μια καθημερινή ταλαιπωρία για οδηγούς και πεζούς. Άραγε, έχουν δοθεί εντολές για επαναστρώσεις όπου χρειάζεται;  Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για πλήρη αποκατάσταση; Ίσως, λοιπόν, πέρα από τα χαρούμενα στιγμιότυπα, να είχε ενδιαφέρον να δούμε και μια τεχνική  αναλυτική ενημέρωση για το τι θα γίνει και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τους δρόμους.  Γιατί η πόλη χρειάζεται καινούργιο δάπεδο στις κούνιες αλλά ταυτόχρονα  χρειάζεται και σωστό κι ασφαλές έδαφος στους δρόμους της. Και μιας κι έρχονται Απόκριες,  μια καλή ιδέα για άρμα θα μπορούσε να έχει θέμα «έπεσε βόμβα στους δρόμους», συνδέοντας το με το επώνυμο του αρμόδιου αντιδημάρχου.  Το λογοπαίγνιο με το επώνυμο του αρμόδιου αντιδημάρχου βγαίνει σχεδόν αβίαστα και δίνει υλικό για αποκριάτικη σάτιρα.

Η Χύτρα

5 σχόλια

  • Κοζάνη η πόλη της λακουβας. Τραγική η κατάσταση σε όλους μα όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Δεν μιλάμε για τα στενά. Εκεί απλά δεν υπάρχουν, στην ουσία , πλέον στρωμένοι με άσφαλτο δρόμοι. Αλλά για τον κοκκαλιαρη και την παρέα του στο δημαρχείο δεν τρέχει τίποτα. Όλα καλά όλα ανθηρα. Στις πίτες και στα πανηγύρια πρώτοι και καλύτεροι.

  • Μέχρι στιγμής πέρασε η Cosmote και η Vodafone μόνο; Περιμένετε να περάσουν και οι υπόλοιπες εταιρίες, ανά 2-3 μήνες η καθεμία και μετά βλέπουμε τι θα γίνει και με τους δρόμους.
    Μέχρι τότε μπορούμε να πέφτουμε στα βαθουλώματα, να γεμίζουμε λάσπες, να χαλάμε αναρτήσεις, κυρίως στα ανοίγματα των πεζόδρομων με κυβόλιθους και δεν συμμαζεύεται!
    Η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά του Δήμου, αλλά και των ίδιων των εταιριών που δεν συνεργάστηκαν ώστε με μία φορά να περαστούν όλες οι ίνες και να φροντίσουν για την αποκατάσταση όλοι τους. Θα γλίτωναν εργατοώρες, μεροκάματα, υπερωρίες…. κι εμείς ηχορύπανση, ζημιές, ταλαιπωρία κλπ

  • Στην υπόθεση των δρόμων έχει εφαρμογή συγκεκριμένο άρθρο του Ποινικού Κώδικα, κάπου μετά το 350. Το ερώτημα είναι αν η πόλη έχει Δημοτική Αρχή πρόθυμη να κινήσει τη διαδικασία. Καθώς είναι γνωστό πως δεν κάνει να ενοχλούμε το νομικό σύμβουλο του Δήμου, είναι ιδιαίτερα πολυάσχολος και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον βοηθήσει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι