Από τις 21 έως τις 23 Ιανουαρίου, στελέχη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), βρέθηκαν στην Κοζάνη, προκειμένου να ελέγξουν το πρόγραμμα κατάρτισης ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, που διαχειρίστηκε το Επιμελητήριο Κοζάνης μαζί με τρία ακόμη επιμελητήρια.
Ο έλεγχος αυτός έγινε μετά από καταγγελία που έφτασε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η οποία στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Η καταγγελία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε επειδή εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, καθώς υπήρχε ο όρος το Κέντρο Κατάρτισης να μπορεί να εκπαιδεύσει «οξυγονοκολλητή σε νοηματική γλώσσα».
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκο Σαρρή, που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης, το πρόγραμμα αυτό δεν αφορούσε, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα την περίοδο 2017 έως το 2021, που ήταν στην ηγεσία του Επιμελητηρίου, αλλά την περίοδο 2023-2024.
Όπως τόνισε το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε από το Ταμείο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και θα πρέπει η σημερινή ηγεσία του Επιμελητηρίου να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις.Στελέχη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης επιβεβαίωσαν τον έλεγχο που έγινε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης και όπως ανέφεραν το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε, χωρίς να υπάρχουν κάποιες παρατυπίες.
ΕΡΤ Κοζάνης











































Τώρα καταλαβαινουμε γιατί με τροπολογία καταφέρανε να σε διώξουν Πρόεδρε για να διαχειριστούν όλα τα προγράμματα!!!
ΠΕΣ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΕΣ ΤΑ. ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΟΙ 11 ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.
ΤΩΡΑ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ…. ΑΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΙΠΑΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ……ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!
Ουουφ πάει κι αυτό.