“Πορεία Δημιουργίας”: Συνειδητή επιλογή, από την Περιφερειακή Αρχή Αμανατίδη, η οικειοποίηση έργων που ήταν  δρομολογημένα από την Περιφερειακή Αρχή  Κασαπίδη

2 Μαρτίου 2026
11:01

Για άλλη μία φορά διαπιστώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Αμανατίδη ανακοινώνει, ως δικό της σχεδιασμό, δράσεις που σχεδιάστηκαν και εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Αυτή τη φορά, η Περιφερειακή Αρχή, επιχείρησε να παρουσιάσει το έργο που αφορά την «Ανάδειξη και Δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Σήμανσης και Πληροφόρησης των Σημείων Μαχών της Δυτικής Μακεδονίας», ως δική της πρωτοβουλία, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η εν λόγω δράση σχεδιάστηκε και εντάχθηκε στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, από την Περιφερειακή Αρχή Κασαπίδη.

Γίνεται πλέον ορατό, ότι οι ενέργειες αυτές δεν είναι ούτε τυχαίες ούτε μεμονωμένες, αλλά αποτελούν συνειδητή επιλογή και  προσχεδιασμένη τακτική του κ. Αμανατίδη που, προκειμένου να μην φανεί ότι εκτελεί  έργα που σχεδιάστηκαν και εντάχθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Κασαπίδη, τα παρουσιάζει δύο χρόνια μετά, ως δικές του πρωτοβουλίες.

Πιστεύουμε ότι κάθε Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να συνεχίζει το έργο της προηγούμενης, σε παρεμβάσεις που θεωρεί ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η οικειοποίηση όμως των έργων και μάλιστα όταν αυτά παρουσιάζονται ως αναπτυξιακό όραμα της τωρινής Περιφερειακής Αρχής, δεν είναι θεμιτή.

Βέβαια ως Συνδυασμός δεν μας εκπλήσσει η τακτική του κ. Αμανατίδη, μιας και η απουσία οράματος για τον τόπο μας, ουσιαστικού σχεδιασμού και δυνατότητας υλοποίησης καθαρά δικών του έργων, τον οδηγούν στην επιλογή αυτή.

Τον καλούμε, για άλλη μία φορά, να αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια, τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, το ανακάτεμα των φακέλων των ήδη δρομολογημένων έργων και τις σκόπιμες καθυστερήσεις και να προχωρήσει στην υλοποίηση των ενταγμένων έργων, ενημερώνοντας όμως υπεύθυνα τους πολίτες.

Ένα σχόλιο

  • 20 χρόνια βουλευτής και 5 χρόνια περιφερειάρχης…..
    Όλα τα οραματίστηκες, όλα τα σχεδίασες, όλα τα δρομολόγησες, λεφτά υπήρχαν για όλα ….και τελικά τίποτα δεν έκανες…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι