Θεατρική Ομάδα ΟνειρόDrama: Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός 2026

7 Μαρτίου 2026
15:26
Κανένα σχόλιο

Για τη σεζόν 2026/27, ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός της θεατρικής ομάδας ΟνειρόDrama εστιάζει στην ποικιλομορφία του ρεπερτορίου, στη σύνδεση με την τοπική πολιτισμική ταυτότητα και στη στήριξη της θεατρικής δημιουργίας για όλες τις ηλικίες.

Η φετινή χρονιά άνοιξε δυναμικά την περίοδο της Αποκριάς με την παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου «Μπαμπάδες με Ρούμι», σε διασκευή στο κοζανίτικο ιδίωμα από τη Σούλα Γεωργάκα και σκηνοθεσία του Γιώτη Βασιλειάδη.

 Η παράσταση ενίσχυσε τον σατιρικό χαρακτήρα του έργου και τη σύνδεσή του με την τοπική παράδοση,  σε 20 παραστάσεις.
Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, προγραμματίζεται ακόμη μία παράσταση στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης μέσα στον Μάρτιο.

Στο πλαίσιο του ετήσιου καλλιτεχνικού σχεδιασμού, προγραμματίζονται οι ακόλουθες παραγωγές:

1. Μια ζωή την έχουμε

Μουσικοθεατρική παρουσίαση του εργαστηρίου φωνητικής του ΟνειρόDrama, με τραγούδια από ρεμπέτικες καντάδες και σκηνές εμπνευσμένες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Μαέστρος : Έμη Τσιούρα

Σενάριο-Σκηνοθεσία : Φώφη Ζαγορίτου

Προγραμματισμός: μέσα Απριλίου 2026.

2. Κυριακή των Μονολόγων

Παρουσίαση μονολόγων από την Πειραματική Σκηνή του ΟνειρόDrama, καθώς και από καλλιτέχνες και θεατρικές ομάδες που θα κληθούν να συμμετάσχουν, τιμώντας τη μνήμη του Γιάννη Καραχισαρίδη.
Προγραμματισμός: τέλη Απριλίου 2026.

3. Ο Κωνσταντής (του Νεκρού Αδερφού)

Παράσταση με έντονο δραματικό και ποιητικό χαρακτήρα, βασισμένη στη δημοτική μας παράδοση

 διασκευή και σκηνοθεσία : Γιώτης Βασιλειάδης
Προγραμματισμός: τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου 2026.

4. Στον Τεκέ του Καρίπη

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, σε συνεργασία με τον μουσικό Σάκη Κουκουμπέση.

κείμενο και σκηνοθεσία :Παναγιώτης Νάκος
Προγραμματισμός: Σεπτέμβριος 2026.

5. Μπλόφα στη Μπλόφα

Έργο  του Ρομπέρ Τομά, ένα κλασικό ψυχολογικό θρίλερ που θα εμπλουτίσει το δραματολόγιο της νέας θεατρικής περιόδου.

Σκηνοθεσία: Γιώτης Βασιλειάδης 
Προγραμματισμός: αρχές Νοεμβρίου 2026.

6. Η Απεργία των Ξωτικών – Παναγιώτης Νάκος

Μια σύγχρονη και ευφάνταστη παραγωγή για παιδιά και οικογένειες, που θα ολοκληρώσει τη χρονιά με γιορτινό χαρακτήρα.

Κείμενο:Παναγιώτης Νάκος

Σκηνοθεσία: Γιώτης Βασιλειάδης
Προγραμματισμός: Χριστούγεννα 2026.

7. Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός – των Ρέππα & Παπαθανασίου

Ο ετήσιος προγραμματισμός θα κλείσει με τις Απόκριες του 2027, με μια ακόμη κωμωδία του γνωστού συγγραφικού διδύμου.

Διασκευή: Σούλα Γεωργάκα

Σκηνοθεσία: Γιώτης Βασιλειάδης

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια θεάτρου και παραστατικών τεχνών, με στόχο την εκπαίδευση, τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και τη συνεχή καλλιτεχνική εξέλιξη της ομάδας.

Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama, πιστή στον ερασιτεχνικό αλλά ουσιαστικό της χαρακτήρα, συνεχίζει να δημιουργεί και να προσφέρει πολιτισμό, με οδηγό τη συλλογικότητα, την αγάπη για το θέατρο και τη ζωντανή επαφή με το κοινό της πόλης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι