Αν ρωτούσε κανείς σήμερα αν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδης σκοπεύει, τον ερχόμενο Ιούνιο, να προχωρήσει σε αλλαγή στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης η συντριπτική πλειοψηφία θα απαντούσε πως κάτι τέτοιο δε φαίνεται πιθανό. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, όπως λέγεται στους αυτοδιοικητικούς κύκλους, ο Κ. Βύζας κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει δώσει κατά καιρούς αρκετές αφορμές ώστε ο Περιφερειάρχης να μην είναι απολύτως ικανοποιημένος από τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του.
Το τελευταίο διάστημα πάντως η εικόνα δείχνει να έχει διαφοροποιηθεί. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν φαίνεται να δημιουργεί εμπόδια σε πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής και κινείται σε πιο συναινετικό πλαίσιο. Ακόμη και ζητήματα που στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει εντάσεις, όπως η υπόθεση του θερμοκηπίου στη Νεάπολη κι η αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Βοΐου Χ. Ζευκλή, ξεπεράστηκαν. Έτσι όλα συνηγορούν πως ο Περιφερειάρχης δεν φαίνεται να προετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγή προσώπου στη συγκεκριμένη θέση.
Από την άλλη πλευρά, το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι φήμες ότι ενδεχομένως να υπάρξει αλλαγή στην Αντιπεριφέρεια Γρεβενών, καθώς φαίνεται, πως εκεί, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από άλλο πρόσωπο να αναλάβει τη θέση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Περιφερειάρχης ίσως θελήσει να το δοκιμάσει. Αν τελικά συμβεί μια τέτοια αλλαγή στα Γρεβενά, τότε οι πιθανότητες να υπάρξει αλλαγή και στην Π.Ε. Κοζάνης θα αυξηθούν αισθητά. Κι αυτό γιατί μια μεμονωμένη αλλαγή σ’ έναν μόνο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη θα μπορούσε να εκληφθεί ως «στοχευμένη» κίνηση, ενώ δύο αλλαγές θα δημιουργούσαν μια διαφορετική ισορροπία στο εσωτερικό της Περιφερειακής Αρχής. Σε περίπτωση πάντως που τελικά προκύψει κάποια εξέλιξη στην Π.Ε. Κοζάνης, δύο πρόσωπα που – σύμφωνα με πληροφορίες – θα μπορούσαν να δουν με ενδιαφέρον μια τέτοια προοπτική, χωρίς ωστόσο να το διατυμπανίζουν και χωρίς να το ζητούν και το επιδιώκουν, είναι ο Χ. Γκοβεδάρος και ο Νίκος Λυσσαρίδης.
Για την ώρα, πάντως, όλα παραμένουν στο επίπεδο των σεναρίων. Το αν θα υπάρξουν τελικά αλλαγές τον Ιούνιο, μένει να φανεί.
Η Χύτρα









































