Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας: Κοπή βασιλόπιτας 2017, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου

5 Ιανουαρίου 2017
21:41
Κανένα σχόλιο

Το 2017 βρίσκει τον κόσμο ολόκληρο μέσα σε βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση, όξυνση των στρατιωτικών ανταγωνισμών και πολεμικές συγκρούσεις, γέννηση πολιτικών τεράτων και άνοδο της ακροδεξιάς.

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε μεταξύ 3ου και 4ου μνημονίου, ενώ μας κυβερνά ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» υπό ιμπεριαλιστική επιτήρηση . Για τα φτωχά λαϊκά στρώματα συσσωρεύονται τώρα και άλλοι κίνδυνοι: η εμπλοκή σε πολεμικά παιχνίδια στην περιοχή, η καλλιέργεια πιο επιθετικών μορφών ρατσισμού και ισλαμοφοβίας, η ενίσχυση της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού (η υπόθεση με τον δολοφόνο –πρωτοπαλίκαρο του Σώρρα αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ο μόνος ακροδεξιός χώρος που εκκολάπτει εγκληματικά στοιχεία με την ανοχή της κυβέρνησης και του κράτους).

Η κυβέρνηση Τσίπρα-ΑΝΕΛ και ο «εν αναμονή πρωθυπουργός» Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει την εύνοια των διεθνών αρπακτικών της αγοράς, για το ποιος θα υπογράψει πιο πρόθυμα τα μνημονιακά σκληρά μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία, για να «βγεί το πρόγραμμα»: το πρόγραμμα που θα «σώσει» τους μεγάλους κεφαλαιοκράτες από την κρίση (που οι ίδιοι δημιουργησαν) , πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Ο Τσίπρας προσπαθεί από τη μια να μην καταρρεύσει τελείως πολιτικά (ήδη καταρρέει η εκλογική επιρροή του) αλλά από την άλλη να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των «δανειστών». Είναι μια πολιτική που αργά ή γρήγορα ανοίγει το δρόμο για τον Μητσοτάκη. Ο οποίος περιμένει να έρθει η σειρά του για να περάσει ακόμα περισσότερα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και κατά των φτωχών, και μάλιστα το δηλώνει –περίπου- ευθέως.

Σε τέτοιες συνθήκες, είναι καιρός η ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική Αριστερά να ανασυγκροτηθεί , να ενώσει τις δυνάμεις της και να αντεπιτεθεί. Η σύγκρουση με το ντόπιο κεφάλαιο, την ευρωζώνη και την ΕΕ είναι μονόδρομος, για να καταργήσουμε τα μνημόνια, για να ανατρέψουμε τη λιτότητα, για να ανοίξουμε θετικές προοπτικές για την κοινωνική πλειοψηφία. Ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει όλο και περισσότεροι και περισσότερες να στρατευτούμε ενεργά σε αυτή την κατεύθυνση.

Ως Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, να συγκεντρωθούμε πρώτη φορά για τη νέα χρονιά , να συζήτησουμε και να κόψουμε τη βασιλόπιτά μας το Σάββατο στις 6 μμ στo cafe Splendor. Σας περιμένουμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.