Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το μέτρο των διακοπών παροχών σε μεγάλους οφειλέτες της ΔΕΥΑ Κοζάνης, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο kozan.gr ο πρόεδρος της επιχείρησης Παναγιώτης Ματιάκης. Όπως ανέφερε, η ΔΕΥΑΚ έχει ήδη προχωρήσει σε περισσότερες από 150 διακοπές τηλεθέρμανσης, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και διακοπές νερού σε χωριά του δήμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πολλές περιπτώσεις οι οφειλέτες, μετά τη διακοπή, προσήλθαν, ρύθμισαν τις οφειλές τους, κατέβαλαν χρήματα και επανασυνδέθηκαν.
Ο κ. Ματιάκης υποστήριξε ότι από την εφαρμογή του μέτρου διαπιστώθηκε πως αρκετοί από αυτούς δεν ήταν οικονομικά αδύναμοι, αλλά κακοπληρωτές. Όπως είπε, αυτοί ήταν τελικά που ήρθαν και τακτοποίησαν τις οφειλές τους, γεγονός που –κατά τον ίδιο– συνέβαλε και στην εκτίναξη των εισπράξεων της επιχείρησης.
Αναφερόμενος στις διακοπές νερού, εξήγησε ότι αφορούν κυρίως περιπτώσεις καταναλωτών που, όπως είπε, είχαν να πληρώσουν από το 2012. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις αποδεδειγμένα άπορων και οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΚ για δωρεάν νερό.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ χαρακτήρισε τη διαδικασία αυτή «δυναμική», τονίζοντας ότι δεν μπορεί να σταματήσει, καθώς –όπως είπε– η επιχείρηση οφείλει να είναι δίκαιη απέναντι στους συνεπείς και έντιμους πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν κανονικά για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.
kozan.gr
Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο







































