Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Κυριακής Βελβεντού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής «ΤΖΙΟΥΚΑ» και η εκκλησιαστική επιτροπή των Ναών Κοίμησης Θεοτόκου & Αγίου Αθανασίου του χωριού σας προσκαλούν στο ετήσιο εαρινό πανηγύρι του χωριού, το παραδοσιακό κουρμπ άνι, στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου (1.200 μ. υψόμ.), όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία το πρωί και θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου από το εξωκλήσι στην κεντρική πλατεία του χωριού της Αγίας Κυριακής (1.000 μ. υψόμ.). Εκεί θα τελεστεί αγιασμός, δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων.
Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου στην κεντρική πλατεία της Αγίας Κυριακής και το μεσημέρι θα προσφερθεί σε όλους τους επισκέπτες το περίφημο, μαγειρεμένο παραδοσιακά, πλιγούρι με κρέας.
Επίσης το βράδυ της παραμονής (Σάββατο 2 Μαΐου στις 8 μ.μ.) και ανήμερα του πανηγυριού (Κυριακή 3 Μαΐου μετά τους παραδοσιακούς χορούς) θα ακολουθήσει γλέντι με δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα.





































