Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) / ΠΕΤ Βορείου Ελλάδας, το Εργαστήριο Μεταδεδομένων, Διαχείρισης Πληροφοριών και Δεδομένων του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΔΙΠΑΕ, συμμετέχουν στην 22η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ), από τις 7 έως και τις 10 Μαΐου 2026, σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Σας προσκαλούμε να μας επισκεφτείτε στο Περίπτερο 12, stand 3,4,5 και να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνουμε στην 22η ΔΕΒΘ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
ΔΕΘ – HELEXPO, Εγνατία 154, 546 36 Θεσσαλονίκη. Είσοδος Ελεύθερη.
Ωράριο λειτουργίας:
Πέμπτη 10:30-21:00
Παρασκευή & Σάββατο 10:30-22:00
Κυριακή 10:30-21:00
————————————
ΠΕΜΠΤΗ 7 Μαΐου 2026
«Εκεί που ταξιδεύουν τα όνειρα»
18:00-19:00/ ΑΙΘΟΥΣΑ 2 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13
Zήσια Παρασκευά, συγγραφέας
Με αφορμή το βιβλίο «Εκεί που ταξιδεύουν τα όνειρα» της Ζήσιας Παρασκευά (εκδ. 24 Γράμματα), προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους σε ένα ξεχωριστό ταξίδι φαντασίας! Μια υδρόγειος σφαίρα γίνεται η αφετηρία για μια διαδραστική παρουσίαση, όπου οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν κόσμους, ζωντανεύουν ιστορίες και συμμετέχουν σε μικρές «αποστολές» γεμάτες δράση και δημιουργία. Η αφήγηση μετατρέπεται σε εμπειρία, τα βιβλία σε προορισμούς και τα παιδιά σε μικρούς εξερευνητές! Ετοιμαστείτε να γυρίσετε τη σφαίρα και να ξεκινήσετε!
Τη δράση υποστηρίζει η παιδαγωγός της Κοβενταρείου, Ελένη Γκατζογιάννη.





































