Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Γ.Φασίδης, σχολίαζει στο kozan.gr τη δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Γ.Στάσση ότι «δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό της ΔΕΗ» σχετικά με την παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων (Βίντεο)

13 Μαΐου 2026
12:39

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Γιάννης Φασίδης, σχολιάζει στο kozan.gr τη δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση ότι «δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό της ΔΕΗ» σχετικά με την παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων.

13 σχόλια

  • Ιωάννη πραγματικά σου βγάζω το καπέλο γιατί έχεις ακόμα κουράγιο και ασχολείσαι για μια κοινωνία που που έδωσε την συγκατάθεση της να ασελγήσουν τα συμφέροντα του κόμματος τους.

    • Γιαυτό τον ψήφισαν οι εργαζόμενοι, για να τους εκπροσωπείς με ευθύνη, κατανόηση της κατάστασης, αποφασιστικοτητα, αρχές και ξεκάθαρες αξίες!!
      Κοίτα μπροστά Γιάννη γιατί ταχείς όλα αυτά!!

  • Μόνο τους εργαζόμενους επηρεάζει το κλείσιμο της ΔΕΗ?
    Γιατί δεν βλέπω να συγκίνητε κανένας εμπορικός σύλλογος ή κάποια άλλη κοινωνική ομάδα?
    Ο τζίρος στα μαγαζιά σας ικανοποιεί?
    Ήρεμα ρωτάω.
    Μπράβο ρε Γιαννο

    • Τώρα το ρωτάς σοβαρά ή είναι ρητορικό το ερώτημα; Το σύνδρομο της Στοκχόλμης το γνωρίζεις; Μία κάρτα τροφείο, ένα δώρο Χριστουγέννων, ένα κινητό τζάμπα και η εξασφάλιση ότι οκ, εμάς δεν θα μας απολύσουν, έκαναν τη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΉ πλειοψηφία των εργαζομένων της ΔΕΗ να ερωτευτούν τον Στάσση. Αν δεν φωνάξουν οι ίδιοι, περιμένεις να φωνάξει μια τοπική κοινωνία που είναι ήδη σε λήθαργο;

    • Βολεμενα παιδιά εκεί μέσα φάγατε πράμα και εμείς που ούτε κόκκαλο δεν είχαμε να γευτούμε. Παρασκευή η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου τέλος το πάρτι τσιράκια των βουλευτών εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας
      Υ.Γ. τάχα μου νοιάζεστε για τον τζίρο των καταστημάτων…. έννοια σου τα καταστήματα δεν έχουν ανάγκη τα χρήματα των βολεμενων.

  • Γιαννάκη σταμάτα να κοροϊδεύεις το εαυτό σου, τους Εργαζόμενους και όλους σε όσους απευθύνεσαι!!!!Λες ότι θα πάτε στο Υπουργό να κάνετε τι;;;;;; Όταν μόλις προχθές ο Χατζηδάκης με τον Στάση έστειλε πίσω με το ίδιο εισιτήριο τον Περιφεριάρχει και τους βουλευτές και όταν μια κοινωνία, οι φορείς αλλά και οι άμεσα θυγώμενοι ΠΧ Εργολαβικοί, Οχταμηνήτες κλπ με το κλείσιμο δεν είναι σε καμία μα καμία διαμαρτυρία παρά μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι……..

    • Ο Φασίδης μια χαρά τα λέει και ίσως είναι από τους λίγους που ακόμα φωνάζει, όσο για τα παιδιά του εργολάβου και τους συμβασιούχους του Αγίου Δημητρίου δυστυχώς πριν δέκα μέρες το πήρανε χαμπάρι αλλά μην περιμένουν να τους στηρίξει η κοινωνία γιατί μια ζωή έβαζαν την “εντοπιοτητα” και όλοι οι άλλοι κοιτούσαμε με το κιάλι την ΔΕΗ

  • Η απολιγνιτοποίηση στην περιοχή θα σταματήσει μόνο με μια πολιτική αλλαγή, αλλά μπορεί να επιβράδυνθει, να τροποποιηθεί ή να αλλάξει μορφή όπως λέει ο πρόεδρος και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του.

  • Εδώ ο κύριος Στάσης Ζητά 1,2διςΝα κάνει επενδύσεις στη Βουλγαρία και Ρουμανία με λεφτά του κράτους.Μετους ιθαγενείς τις δυτικής Μακεδονίας θα ασχοληθεί;.

  • Πρόεδρε γιατί δεν λέει κανείς ότι μετά την ενέργεια κρίση του 2022 πολλές ευρωπαϊκές χώρες επιβραδυναν προσωρινά την απόσυρση άνθρακα και λιγνίτη για λόγους επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας όπως κάνουν και σήμερα; Άρα μία κυβέρνηση μπορεί να δώσει παράταση ή να επαναφέρει προσωρινά μονάδες, αλλά η πλήρης επιστροφή στο παλιό μοντέλο θεωρώ δύσκολο, οικονομικά τουλάχιστον.

  • Τι ζητάτε για τη Δυτική Μακεδονία;
    Ο λιγνίτης τέλος.
    Ζητήστε … ζητήστε … ζητήστε …
    1. Τέλος ως “ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ” από όλες τις Μονάδες Παραγωγής Ενέργειας και Θερμότητας.
    Υδρογόνο, Φυσικό Αέριο, Ανεμογεννήτριες, Φωτοβολταϊκά, Αποθήκευσης Ενέργειας, Υδροηλεκτρικά
    Έργα Μικρά και Μεγάλα, Έργα ΑντλησιοΤαμίευσης (η ΔΕΗ Α.Ε. δικαιούται να δίνει νερό των ταμιευτήρων της;)
    2. Τέλος για τα Data Centers.
    3. Δωρεάν 150-200 KWh για όλα τα νοικοκυριά που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα περίπου 40-45.000 €.
    4. Την ερχόμενη 10ετία Χρηματοδότηση κάποιων έργων υποδομής της τάξης των 500+++ εκ. €

    Κοζάνη χωρίς τρένο, περιφερειακούς δρόμους κλπ κλπ
    Ανεκμετάλλευτη η λίμνη Πολυφύτου.
    Εκεί οδηγείται και η λίμνη του Ιλαρίωνα.
    …..

  • Ακριβώς όπως τα λέει ο πρόεδρος, πολιτική βούληση χρειάζεται και αποφασιστικάτητα από τους Δυτικομακεδονες .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθυντής σύνταξης: Μήγκος Θεόδωρος
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.